New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

Built in audio not working


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
xxredxpandaxx

 
Member Since: Apr 19, 2012
Posts: 6
xxredxpandaxx is on a distinguished road

xxredxpandaxx is offline
So I have had my macbook pro for a year and a half and I have had no problems until a couple days ago when my audio started to not work. I looked in system preferences to see if maybe the audio changed to a different out put and the Built-in audio option was not there only digital out is there. Headphones work if you plug them in and the speakers in my computer are fine because I hear the chime when it turns on. I had tried everything I could think of including resetting the pram and after that reinstalled osx on my computer. None of this worked so what I might try is installing mountain lion again instead mavericks. If anyone has any other options that I can try please let me know.
QUOTE Thanks
chscag

 
chscag's Avatar
 
Member Since: Jan 23, 2008
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 40,138
chscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond repute
Mac Specs: 27" iMac i5, 3.2 GHz, iPad 3, iPhone 5c, 3 iPods, OS X Mavericks

chscag is offline
Look closely in your headphone jack. Do you see a red light on? If you're only getting digital output, it means your headphone jack is stuck in digital mode and that mutes the sound from the speakers. Try inserting your headphone plug in and out several times to see if you can release it. If that doesn't work, a straighten out paper clip sometimes will.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Google Chrome and Photoshop CS6 not starting | Cant get in to the recovery mode »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Read this thread - Forum database issues bobtomay News and Community Announcements 29 03-17-2014 01:52 AM
Maverick Local Host Not Working Correctly gaspower Internet, Networking, and Wireless 0 03-16-2014 02:59 PM
Google Chrome and Photoshop CS6 not starting cybersk8er OS X - Operating System 2 03-16-2014 09:12 AM
little green mouse light not working dotdotdot Other Hardware and Peripherals 5 03-14-2014 07:39 PM
Summary of all the Audio Apps available for OSX robduckyworth Music, Audio, and Podcasting 35 08-02-2012 10:52 AM

All times are GMT -4. The time now is 12:04 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?