Mac Forums

Mac Forums (http://www.mac-forums.com/forums/)
-   OS X - Operating System (http://www.mac-forums.com/forums/os-x-operating-system/)
-   -   Input-output error message when cloning HD (http://www.mac-forums.com/forums/os-x-operating-system/300109-input-output-error-message-when-cloning-hd.html)

Peelzy 06-18-2013 02:07 PM

Input-output error message when cloning HD
 
For the first time, I'm trying to clone my HD to an SSD. I go into the recovery system and get the ball rolling then I get an error message telling me that there is an input/output problem.

Does anyone have knowledge of this?

Thanks much!

chscag 06-18-2013 02:41 PM

First... cloning a spindle drive to a SSD is NOT recommended. The recommended method it to make a backup using Time Machine, clean install to the SSD, and then recover your data with Time Machine.

The input - output error (i/o) could be because of defects in the spindle drive or you have corrupt data. Another reason not to clone to the SSD.

Peelzy 06-18-2013 05:17 PM

Is there anyway around this?
 
I've seen several videos and tutorials online on how to do this. Why would it matter what drive it's coming from as long as the information is there?

I'm not really sure how to use the time machine. Are there any specific instructions on how to do this?

Thanks!

harryb2448 06-18-2013 05:29 PM

G'day and welcome to the forums.

As chscag suggests that is not the way to go. OWC technicians advise cloning is one way to transfer problems. Best option is to format the drive Mac OS Extended, clean install OS X and then run Migration Assistant to transfer things over.

Peelzy 06-18-2013 05:34 PM

Okey dokey
 
How can I clean install from my mac to my SSD externally, via usb?

I appreciate the info as I am not a nube, but not well versed in advanced Mac tech.

Thanks


All times are GMT -4. The time now is 01:55 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.