Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Member Since
    Oct 16, 2012
    Dual Monitors Trouble Shoot
    I currently use dual monitors while working. I had a slowing down issue and had to Force Shutdown by holding down the power button.

    After I turned on my computer, one of monitors stopped working. Here's video card info:

    Chipset Model: ATI Radeon HD 2600
    Type: Display
    Bus: PCIe
    Slot: Slot-1
    PCIe Lane Width: x16
    VRAM (Total): 256 MB
    Vendor: ATI (0x1002)
    Device ID: 0x9588
    Revision ID: 0x0000
    ROM Revision: 113-B1480A-252
    EFI Driver Version: 01.00.252
    ASUS VS208:
    Resolution: 1600 x 900 @ 60 Hz
    Depth: 32-Bit Color
    Core Image: Hardware Accelerated
    Main Display: Yes
    Mirror: Off
    Online: Yes
    Quartz Extreme: Supported
    Rotation: Supported
    Display Connector:
    Status: No Display Connected

    Both monitors still work as I switched their DVI cables and the other would work respectively. The thing I noticed was when I unplugged the DVI of the non-working monitor and plugged it back in, the working monitor turned blue for a few seconds and goes back to normal.

    Here's the list of things I tried:
    • "Detect Displays"- slight choppiness of the mouse but nothing
    • Reset SMC
    • Reset PRAM
    • Tried updating firmware but my computer wouldn't let me since it was unnecessary
    • Opened physical unit and unseated the video card then re-seated
    • Went to display options and tried several resolutions, still nothing

    It seems my computer recognizes when I plug in the non-funct monitor but no signal is still found.

    What else can I do besides replace my video card?

  2. #2

    bobtomay's Avatar
    Member Since
    Dec 22, 2006
    Texas, where else?
    15" MBP '06 2.33 C2D 4GB 10.7; 13" MBA '14 1.8 i7 8GB 10.11; 21" iMac '13 2.9 i5 8GB 10.11; 6S
    Check this out and see if it applies to you - depends on when you purchased your MP - but the warranty on the HD 2600 XT was extended to 3 years from date of purchase - link.

    I think the XT was the default card.
    I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
    In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trouble shoot ATV
    By Boudin in forum Apple TV
    Replies: 1
    Last Post: 06-23-2013, 01:25 AM
  2. Time Capsule stopped backing up - to trouble shoot
    By cubidoo in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 5
    Last Post: 10-24-2011, 11:48 AM
  3. saf boot trouble shoot
    By macimpaired in forum OS X - Operating System
    Replies: 2
    Last Post: 10-21-2010, 09:26 AM
  4. dual monitors
    By Guestman111 in forum Other Hardware and Peripherals
    Replies: 0
    Last Post: 10-04-2009, 11:55 PM
  5. How to use a dual screen wallpaper with dual monitors?
    By tyson0016 in forum OS X - Operating System
    Replies: 0
    Last Post: 08-27-2007, 06:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts