New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

NO Camera found


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
don don

 
Member Since: Oct 14, 2012
Posts: 3
don don is on a distinguished road

don don is offline
What seems to be the problem with my Mac? (Mac book pro late 2009, 266)
I plug in my Canon camera and it says..."no camera found". I plug in my iPad and it says the same thing.
Did the fresh install of ML, same with the pram, still nothing.

Any ideas?

Thanks

Don
QUOTE Thanks
Raz0rEdge

 
Raz0rEdge's Avatar
 
Member Since: Jul 17, 2009
Location: MA
Posts: 7,318
Raz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant future
Mac Specs: 27" i7 iMac, 24" iMac, 13" Macbook Air, iPhone 5 & 5S, iPod Nano 7th Gen, iPad 2 16GB WiFi, iPad 3

Raz0rEdge is offline
Is it saying No Camera Found in Image Capture or something? Does iTunes recognize the insertion of your iPad? Does the USB port you are plugging things into work? Can you plug in a USB flash drive or something else and have it be recognized and function?

--
Regards
...Ashwin



Be sure to read the Community Guidelines | The more information you provide, the better answers you get, remember GIGO.
QUOTE Thanks
don don

 
Member Since: Oct 14, 2012
Posts: 3
don don is on a distinguished road

don don is offline
Quote:
Originally Posted by Raz0rEdge View Post
Is it saying No Camera Found in Image Capture or something? Does iTunes recognize the insertion of your iPad? Does the USB port you are plugging things into work? Can you plug in a USB flash drive or something else and have it be recognized and function?
WOW...thanks for responding so soon!
I can't get any Canon items to go to page. I have to use card instead. And yes, iTunes does recognize that I have the iPad. And yes again, I can use anything in my usb ports and they work fine including flash drives.
Now you have me thinking that it is the Canon software that is causing the issue. Don't know if my limited knowledge is correct or not..

btw....
Thanks for responding so soon.
The issue is like a thorn in my side. :-)

Don
QUOTE Thanks
Raz0rEdge

 
Raz0rEdge's Avatar
 
Member Since: Jul 17, 2009
Location: MA
Posts: 7,318
Raz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant futureRaz0rEdge has a brilliant future
Mac Specs: 27" i7 iMac, 24" iMac, 13" Macbook Air, iPhone 5 & 5S, iPod Nano 7th Gen, iPad 2 16GB WiFi, iPad 3

Raz0rEdge is offline
I have a Nikon DSLR and I did install their software to grab the images off the DSLR and do basic photo manipulation, but I found it to be flaky, so I just resort to pulling the SD card out of the DSLR and putting it directly into my iMac and grab the images through Finder or import them into iPhoto from there. Works a lot faster..

Is there anything more you are doing with the Canon software? If it's just to grab images off the camera without taking the card out, you might want to try Image Capture and see if it has better luck talking to the camera..

--
Regards
...Ashwin



Be sure to read the Community Guidelines | The more information you provide, the better answers you get, remember GIGO.
QUOTE Thanks
don don

 
Member Since: Oct 14, 2012
Posts: 3
don don is on a distinguished road

don don is offline
Image capture is what I used to use without any problem at all......until I loaded ML. It comes up without any clicking on an icon. Justs pops up as soon as I plug it in, including the iPad.
But that still does not explain the message that comes up with the iPad.
Do you think the Canon software is interrupting?
btw...
On Canon's web site...claims they will have a "fix" for the issues that ML is creating. Not sure if my particular problem is one of them as they did not elaborate. Towards the end of this month is the due date.

Thanks again for your time!
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« iMac Black Screen | Power Down Problem »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 07:00 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?