New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

Unable to connect to internet via ethernet cable


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
ernestha3001

 
Member Since: Oct 13, 2012
Posts: 3
ernestha3001 is on a distinguished road

ernestha3001 is offline
Hey everyone, I was wondering could anyone help me with a problem I am having with my 13' Macbook pro on 10.6.8. To cut the long story short, I am able to connect to the internet via WiFi but when I tried using the ethernet cable this afternoon it stopped working. Just to clarify it was working fine until few hours ago. I copied the console logs if it would be of any help. This is from the time I insert my cable, opening my browser and so forth. Thank you so much for your time. Please help.

13/10/2012 16:38:53 ntpd[17] sendto(17.72.255.12) (fd=24): No route to host
13/10/2012 16:38:53 kernel Ethernet [AppleBCM5701Ethernet]: Link up on en0, 100-Megabit, Full-duplex, No flow-control, Debug [796d,0300,0de1,0300,41e1,0000]
13/10/2012 16:38:55 configd[13] network configuration changed.
13/10/2012 16:38:55 mDNSResponder[27] RegisterInterface: Frequent transitions for interface en0 (FE80:0000:0000:0000:C62C:03FF:FE0A:60ED)
13/10/2012 16:38:55 mDNSResponder[27] RegisterInterface: Frequent transitions for interface en0 (10.216.193.50)
13/10/2012 16:38:55 configd[13] setting hostname to "pc-193-50.customer.elms.qub.lan"
13/10/2012 16:39:21 kernel CODE SIGNING: cs_invalid_page(0x1000): p=496[ksadmin] clearing CS_VALID
13/10/2012 16:39:22 kernel CODE SIGNING: cs_invalid_page(0x1000): p=499[ksadmin] clearing CS_VALID
13/10/2012 16:39:41 login[504] USER_PROCESS: 504 ttys000
13/10/2012 16:39:43 login[504] DEAD_PROCESS: 504 ttys000
13/10/2012 16:40:37 [0x0-0x73073].com.google.Chrome[494] [494:-1188909056:2721671275790:ERROR:download_updates_co mmand.cc(130)] PostClientToServerMessage() failed during GetUpdates
13/10/2012 16:41:12 kernel Ethernet [AppleBCM5701Ethernet]: Link down on en0
QUOTE Thanks
ernestha3001

 
Member Since: Oct 13, 2012
Posts: 3
ernestha3001 is on a distinguished road

ernestha3001 is offline
Quote:
Originally Posted by ThuyNga View Post
Did you recently install any software before the crash?
No, I have not.
QUOTE Thanks
louishen

 
louishen's Avatar
 
Member Since: Oct 22, 2007
Location: London
Posts: 8,948
louishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant future
Mac Specs: Mac Mini Core i7 2012 | White 2009 MacBook 2 Ghz | 733 Mhz G4 Quicksilver

louishen is offline
What do you see for the ethernet connection in the Network Preferences, most importantly is it getting a connection and is it getting a proper IP address

Member of the Month September 2008 & August 2012 | Found advice useful? use the rep system
QUOTE Thanks
ernestha3001

 
Member Since: Oct 13, 2012
Posts: 3
ernestha3001 is on a distinguished road

ernestha3001 is offline
Quote:
Originally Posted by louishen View Post
What do you see for the ethernet connection in the Network Preferences, most importantly is it getting a connection and is it getting a proper IP address
Yes, it has a proper IP address connection is fine. I tested everything thing else. Cable, socket...etc
QUOTE Thanks
harryb2448

 
harryb2448's Avatar
 
Member Since: Nov 28, 2007
Location: Nambucca Heads Australia
Posts: 18,138
harryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac i5 2.7GHz, 16GB memory, OS 10.10.1

harryb2448 is offline
Try another cable. Fittings are pretty delicate.

Hang on to those original install discs like grim death! Using OS X.7 or later make a bootable USB thumb drive before running Installer!
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Move Mail folders to Outlook | restoring a Macbook Pro »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Cannot hard wire connect to internet. Varsha OS X - Operating System 6 10-07-2012 03:08 PM
Security feature when connecting to ethernet cable? tfelden OS X - Operating System 1 03-06-2011 12:26 PM
iBook G4, can't connect to internet at all aalona2 Apple Notebooks 2 02-26-2011 09:35 PM
Network Advice, internet & cable (Los Angeles) popgirletc Switcher Hangout 2 02-20-2007 07:21 PM
Confused! (stupid internet & ethernet cable) Mace Switcher Hangout 9 05-27-2006 07:35 PM

All times are GMT -4. The time now is 01:32 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?