New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

Epson R3000 problem following 10.8.2 and iPhoto 9.4 update


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Rmonster

 
Member Since: Sep 25, 2012
Posts: 2
Rmonster is on a distinguished road

Rmonster is offline
Hi

I'm a new Mac user, having purchased a current generation iMac in the past 4 weeks, with Lion installed which I then upgraded to the original Mountain Lion release using the free Apple upgrade offer.

I then purchased an Epson R3000 and successfully installed it and have been happily using it (wirelessly) to print some lovely images.

I haven't used the printer for the last 4 or 5 days, and yesterday I installed OSX 10.8.2 and the iPhoto 9.4 updates.

There are no problems viewing/editing my photos in the new release, but now, when I try and print a photo using either iPhoto or the Easy Print Epson utility, the job appears to be sent to the printer, but shortly thereafter returns an error message along the lines of "Stopped - Filtering Failed".

I don't even know what the error message means, let alone how I might solve it, so I have no idea whether either of the software updates might be a problem, or whether that's probably just a timing coincidence.

The Mac still recognises the printer and the printer itself is indicating that the wifi signal strength is excellent. I've tried several different photos. I've rebooted the Mac and turned the printer off and on. I've double checked that I'm using the correct media and feed settings for the paper and I've double checked that the printer driver is up-to-date and have googled to see if I could find out what the problem/solution might be.

Can anyone help or point me in the right direction.

Many thanks in advance,
Richard
QUOTE Thanks
Rmonster

 
Member Since: Sep 25, 2012
Posts: 2
Rmonster is on a distinguished road

Rmonster is offline
Solved by resetting print system under system preferences, print & scan - deleted printer, then re-added printer and all now working fine.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Install Mountain Lion on 1st Gen Mac Pro - Links | New to Mac »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
iPhoto or Lion update has stopped some pictures from 'working' Poptasticdave Images, Graphic Design, and Digital Photography 3 07-24-2012 09:14 AM
Finder won't start laurag OS X - Operating System 5 04-13-2012 06:46 PM
iPhoto Help Needed rw1029 OS X - Apps and Games 1 03-19-2011 11:26 AM
iPhoto '11 new update Buzzard2010 OS X - Apps and Games 0 12-22-2010 08:53 AM
Brand new MacBook . . . Problem with iPhoto BushyMark Switcher Hangout 12 01-22-2007 06:25 PM

All times are GMT -4. The time now is 02:34 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?