New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

No sound in any application!


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Hexen

 
Hexen's Avatar
 
Member Since: Sep 25, 2011
Location: San Antonio, TX
Posts: 52
Hexen is on a distinguished road
Mac Specs: MacBook Pro 13"(Early 2011) 2.3 Ghz Intel Core i5 Mac OS X 10.8.2

Hexen is offline
I tried to listen to a video on the interent but no sound came out at all. I tried all other applications that I knew played sound: iTunes, Audacity, file previews in Finder, and even other websites. The sound that comes on when you change the volume didn't even come on. I looked at the kernel log and found this:

kernel[0]: Sound assertion "( ( kIOAudioDeviceActive != fCurrentPowerState ) && ( kAppleHDAIOAudioDeviceForcedActive != fCurrentPowerState ) )" failed in AppleHDAEngine at line 1582 goto Exit

I was able to get the sound working again by sleeping it and then waking it up, but I'm just worried about this. Is this indicative of anything major that may come my way, or is it just a small hiccup?
QUOTE Thanks
chscag

 
chscag's Avatar
 
Member Since: Jan 23, 2008
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 41,432
chscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond repute
Mac Specs: 27" iMac i5, 3.2 GHz, iPad 3, iPhone 5c, 3 iPods, Yosemite

chscag is offline
It appears to be a one time glitch, probably an error with the site. I wouldn't worry about unless it happens again on a different site.
QUOTE Thanks
Hexen

 
Hexen's Avatar
 
Member Since: Sep 25, 2011
Location: San Antonio, TX
Posts: 52
Hexen is on a distinguished road
Mac Specs: MacBook Pro 13"(Early 2011) 2.3 Ghz Intel Core i5 Mac OS X 10.8.2

Hexen is offline
Ok, that's good. That has never happened to me before so it was only natural for me to worry, and the console output worried me quit a bit. Well, thanks for the answer
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« OS X Lion and Netgear SC101T | Menu bar too wide »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Application Sound Mixer/volume control? zia Switcher Hangout 3 05-27-2013 03:19 PM
No Sound SushiKing Apple Notebooks 36 11-16-2011 07:50 PM
eMac 1GHz no sound mac 10.4.11 but sound works ubuntu 10.10 tacowper OS X - Operating System 3 12-07-2010 05:26 PM
How to adjust sound played through the mac from an external device? Impossible? jeff613 Switcher Hangout 1 12-27-2004 05:52 AM

All times are GMT -4. The time now is 03:32 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?