New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

Totally confused


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
gbrans123

 
Member Since: Jul 31, 2011
Posts: 4
gbrans123 is on a distinguished road

gbrans123 is offline
I am running OSX 10.7 on a Imac 3.06 dual core, 6 gig of memory. This problem has come about since the update in osx. I am running Windows 7 Ultimate on parallels the latest version and build. When I am in Windows trying to burn a disk with (Imgburn) when I insert a disk to burn I get the following.
You inserted a blank cd choose action from the pop-up menu or click ignore. Then below my choices are open finder,iTunes, disk utility or other applications or run script. If I choose ignore the screen goes away but windows will not burn the disk. I can find the file in windows but the program for burning is blank. I have tried numerous other burn programs for windows and no luck. The problem is that once I insert a disk for burning osx takes over. I have contacted parallels tech support and drew a blank. I do have windows on Macbook using OSX 10.6 and it works. So it would appear the problem is with the upgrade to Lion. Any thoughts will be appreciated.
QUOTE Thanks
chscag

 
chscag's Avatar
 
Member Since: Jan 23, 2008
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 37,167
chscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond repute
Mac Specs: 27" iMac i5, 3.2 GHz, iPad 3, iPhone 5c, iPhone 4, 3 iPods, OS X 10.9.2

chscag is offline
I can't speak for Parallels as I use Fusion. The upgrade to Lion has had no impact on how Fusion operates. I use my Windows burning program whenever I can and it continues to function exactly the same. I use the free Ashampoo program or Nero as I do not like image burn.

Make sure that in Parallels, you have designated the optical drive as belonging to Parallels when the VM is running. It sounds like Parallels thinks the optical drive belongs to OS X. Either that, or your version of Parallels has not been updated to support Lion.
QUOTE Thanks
gbrans123

 
Member Since: Jul 31, 2011
Posts: 4
gbrans123 is on a distinguished road

gbrans123 is offline
Thanks for reply. I did check and as far as I can tell the optical drive belongs to parallels when it is running. I am not sure if parallels has gone south. Since I have backed up drive I will delete parallels and try another virtual program to see if this solves the problem. Thanks again.
QUOTE Thanks
gbrans123

 
Member Since: Jul 31, 2011
Posts: 4
gbrans123 is on a distinguished road

gbrans123 is offline
I went to VMWARE Fusion and deleted parallels and everything works great know. I think there was an imagine lock in disk drive and that is why parallels would not see the drive.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« sticky....my search option doesn't work anymore... | Application Wrapping When Using Gestures »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
screen in Windows (via bootcamp) is totally black toho Switcher Hangout 5 09-28-2009 03:42 PM
Starting over, and I'm confused. mayette OS X - Operating System 2 07-31-2008 06:37 PM
Confused! with posting a thumbnail. j21m2293 Community Suggestions and Feedback 1 06-17-2008 11:16 PM
New User / Totally Confused DSzalay Other Hardware and Peripherals 2 05-16-2008 10:23 AM
Totally confused about the PMU Adstone Apple Notebooks 2 03-21-2008 12:45 PM

All times are GMT -4. The time now is 06:10 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?