New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus • Advice and insight from world-class Apple enthusiasts • Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

Snow leopard is corrupt. Help please!


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
jude1234

 
Member Since: Nov 28, 2008
Posts: 5
jude1234 is on a distinguished road

jude1234 is offline
ok so I've been having startup issues with my macbook pro a1211 and I'm running snow leopard and when I run disk utility I got errors that can't be repaired. And I have been backing up my HD to an external using carbon copy cloner.

Now to the fun part, my computer crashed last night so I did a clean install of SL and tried to move over my user and library etc. from my external. The problem is that I don't wan to do an identical copy of my external because it has the same problems as my original HD. I tried to bring just copy exactly what i needed but I've been through it 1000 times and thought I got everything, then i tried to open certain applications like iphoto and it crashes on startup I have no clue what to do right now to copy over everything correctly. Like is there any archive and install for snow leopard like in earlier versions of osx or is there something else I can do to ensure all of my application stuff is transfered correctly?

Thanks
QUOTE Thanks
Lifeisabeach

 
Lifeisabeach's Avatar
 
Member Since: Sep 30, 2007
Location: Wilmington, NC
Posts: 6,892
Lifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac i3 (mid-2010) + OS 10.9; TV 3; iPhone 5S; iPad 4

Lifeisabeach is offline
Quote:
Originally Posted by jude1234 View Post
ok so I've been having startup issues with my macbook pro a1211 and I'm running snow leopard and when I run disk utility I got errors that can't be repaired. And I have been backing up my HD to an external using carbon copy cloner.

<snip>
Exactly what errors are you getting with Disk Utility? And what are these startup issues that you are referring to? If your hard drive is crashing, then the files you are copying to the backup may be corrupt.
QUOTE Thanks
harryb2448

 
harryb2448's Avatar
 
Member Since: Nov 28, 2007
Location: Nambucca Heads Australia
Posts: 17,303
harryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac i5 2.7GHz OS X.9.4 and OS X.10

harryb2448 is offline
Sure sounds like it is a time for a new hard drive, format from SL disk and do a clean install. And of course all you are doing is copying problems over. You can try to correct by inserting the SL disk, and running install from there and see if there is any joy. The update to OS X.6.8 using the combo updater.

Hang on to those original install discs like grim death! Using OS X.7 or later make a bootable USB thumb drive before running Installer!
QUOTE Thanks
jude1234

 
Member Since: Nov 28, 2008
Posts: 5
jude1234 is on a distinguished road

jude1234 is offline
I don't have the exact disk utility errors since they were on my old drive but they were like Warning: SUID file "System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/MacOS/ARDAgent" has been modified and will not be repaired." except for there were more that couldn't be repaired ARDAgent is the only that i remember.

but I'm running verify permissions now to post them soon.

Startup problems i was having was that when i would turn on the computer everything would work except for the screen and also when i woke it from sleep my password screen would appear for a second then disappear or wouldn't show up at all so i thought it was a SMC problem but after doing a clean install of SL those problems don't happen except for during startup the blue screen between the grey logo and account login screen takes a very long time.

I know I'm just copying problems over but most of the problems were mainly in like the system library I did a clean SL install and originally used Carbon copy cloner to just copy my user, applications, & data e.i. music,photos,video. And my applications weren't working correctly and it seemed as if it was because I didn't copy over things like frameworks so I did and still can't open a lot of apps like iphoto so basically I want to try and copy applications, preferences, and media but with a good file system unlike the bad one that i had on my previous SL install and have on my external
QUOTE Thanks
jude1234

 
Member Since: Nov 28, 2008
Posts: 5
jude1234 is on a distinguished road

jude1234 is offline
Quote:
Originally Posted by jude1234 View Post
I don't have the exact disk utility errors since they were on my old drive but they were like Warning: SUID file "System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/MacOS/ARDAgent" has been modified and will not be repaired." except for there were more that couldn't be repaired ARDAgent is the only that i remember.

but I'm running verify permissions now to post them soon.

Startup problems i was having was that when i would turn on the computer everything would work except for the screen and also when i woke it from sleep my password screen would appear for a second then disappear or wouldn't show up at all so i thought it was a SMC problem but after doing a clean install of SL those problems don't happen except for during startup the blue screen between the grey logo and account login screen takes a very long time.

I know I'm just copying problems over but most of the problems were mainly in like the system library I did a clean SL install and originally used Carbon copy cloner to just copy my user, applications, & data e.i. music,photos,video. And my applications weren't working correctly and it seemed as if it was because I didn't copy over things like frameworks so I did and still can't open a lot of apps like iphoto so basically I want to try and copy applications, preferences, and media but with a good file system unlike the bad one that i had on my previous SL install and have on my external
last permissions run

Verify permissions for “Macintosh HD”
Warning: SUID file "Applications/Utilities/Keychain Access.app/Contents/Resources/kcproxy" has been modified and will not be repaired.
Stopped by user

Permissions verification complete

Repairing permissions for “Macintosh HD”
Warning: SUID file "Applications/Utilities/Keychain Access.app/Contents/Resources/kcproxy" has been modified and will not be repaired.
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Classes/dt.jar", should be -rw-r--r-- , they are lrwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Classes/dt.jar".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Classes/jce.jar", should be -rw-r--r-- , they are lrwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Classes/jce.jar".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Classes/jconsole.jar", should be -rw-r--r-- , they are lrwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Classes/jconsole.jar".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Classes/management-agent.jar", should be -rw-r--r-- , they are lrwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Classes/management-agent.jar".
User differs on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Home/lib", should be 95, user is 0.
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Home/lib".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Home/lib/dt.jar", should be lrwxr-xr-x , they are -rw-r--r-- .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Home/lib/dt.jar".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Home/lib/jce.jar", should be lrwxr-xr-x , they are -rw-r--r-- .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Home/lib/jce.jar".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Home/lib/management-agent.jar", should be lrwxr-xr-x , they are -rw-r--r-- .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Home/lib/management-agent.jar".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Home/lib/security/blacklist", should be -rw-r--r-- , they are lrwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Home/lib/security/blacklist".
User differs on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Libraries", should be 95, user is 0.
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Libraries".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Resources/JavaPluginCocoa.bundle", should be drwxr-xr-x , they are lrwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Resources/JavaPluginCocoa.bundle".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Resources/JavaPluginCocoa.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar", should be -rw-r--r-- , they are lrwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Resources/JavaPluginCocoa.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Resources/JavaPluginCocoa.bundle/Contents/Resources/Java/libdeploy.jnilib", should be -rwxr-xr-x , they are lrwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Resources/JavaPluginCocoa.bundle/Contents/Resources/Java/libdeploy.jnilib".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Resources/Deploy.bundle/Contents/Home/lib/security/cacerts", should be -rw-r--r-- , they are lrwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Resources/Deploy.bundle/Contents/Home/lib/security/cacerts".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Resources/Deploy.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar", should be -rw-r--r-- , they are lrwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Resources/Deploy.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar".
Permissions differ on "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Resources/Deploy.bundle/Contents/Resources/Java/libdeploy.jnilib", should be -rwxr-xr-x , they are lrwxr-xr-x .
Repaired "System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Resources/Deploy.bundle/Contents/Resources/Java/libdeploy.jnilib".
Warning: SUID file "System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/MacOS/ARDAgent" has been modified and will not be repaired.

Permissions repair complete
QUOTE Thanks
harryb2448

 
harryb2448's Avatar
 
Member Since: Nov 28, 2007
Location: Nambucca Heads Australia
Posts: 17,303
harryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond reputeharryb2448 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac i5 2.7GHz OS X.9.4 and OS X.10

harryb2448 is offline
All is okay do not worry about that lot.

http://support.apple.com/kb/TS1448

If they really worry you just de-select the Show Details button.

Hang on to those original install discs like grim death! Using OS X.7 or later make a bootable USB thumb drive before running Installer!
QUOTE Thanks
bobtomay

 
bobtomay's Avatar
 
Member Since: Dec 22, 2006
Location: Texas, where else?
Posts: 25,008
bobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP 2.33 C2D 256 4GB, MBA 13" i7 1.8, MB 2.0 2GB, Nano 4th, 3GS, iPad 1

bobtomay is offline
Permissions not repaired is normal and Apple has a long list of them that should be ignored. The list is sooooo long, that I have ignored all permissions that don't get repaired for about 3 years now. A reinstall is not necessary nor required for this. See the link harryb posted above.

You'll not be able to drag and drop any application that has it's own installer from one system to another and expect for it to work.

If the only issue you have is one of permissions not being repaired, boot to your CCC backup and clone it back to your internal drive. There is nothing wrong.

If, when you boot to the CCC backup, you have other issues, what are they?

I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Security question about a used Mac | Multiple User Accounts with different IP addresses? »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
probelms with graphic card after upgrading to snow leopard reese125 Switcher Hangout 6 12-07-2010 08:54 PM
Snow leopard disaster - apple is replacing my macbook pro.. EntropyX Switcher Hangout 15 10-05-2010 04:04 AM
From Tiger to Snow Leopard? Jospho OS X - Operating System 6 02-25-2010 10:52 AM
Please Help: Pirated Snow Leopard peepz OS X - Operating System 3 11-13-2009 02:14 AM
How Do I Uninstall Snow Leopard? c12susan OS X - Operating System 3 09-23-2009 10:44 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:30 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?