New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

10.6.7 Update, Internet and E-Mail issues -resolved (I hope)


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
RadioSaigon

 
RadioSaigon's Avatar
 
Member Since: Jun 16, 2010
Posts: 168
RadioSaigon will become famous soon enough
Mac Specs: 2010 MBP 15" i7, 2.66 GHz, 4GB RAM, 250GB SSD, OS-X 10.7.2; iPhone4 iOS 5.0

RadioSaigon is offline
I've had a couple of strange wee issues since updating to 10.6.7 last evening...

1st, my internet connection would just drop, with the only real indication being that Skype contacts disappeared or I couldn't load web-pages. The Airport symbol still indicating full-strength signal, just nobody home. I think I've fixed that by resetting my Network settings (in System Preferences) and selecting Assist Me, and just letting that do it's thing -after having to manually enter my network ID and password that is; it didn't pop-up in the automatic list!

2nd, my e-mail was acting up on some accounts. MobileMe and my ISP email address were working fine, but the 4 main accounts which run from my own server were not! First thought obviously, was "server issue". A very quick check disabused me of that notion. The server is/was Up and functioning correctly. So to the accounts, where (to cut a long story short) I discovered that all my own POP accounts had been set to Port 995 with SSL enabled!!! Apparently during the OS update, as I certainly haven't touched those settings in months. Unselecting the SSL check-box returned the Port to the appropriate 110 and everything is again functioning as it ought.

Hope thats of some help to anyone with similar issues!

BTW: These changes are only minutes old, so as yet untested for robust performance. If any further info comes to light, I will post it here.

Keep it Straight with Rudder
QUOTE Thanks
RadioSaigon

 
RadioSaigon's Avatar
 
Member Since: Jun 16, 2010
Posts: 168
RadioSaigon will become famous soon enough
Mac Specs: 2010 MBP 15" i7, 2.66 GHz, 4GB RAM, 250GB SSD, OS-X 10.7.2; iPhone4 iOS 5.0

RadioSaigon is offline
hmmm... disregard previous re email servers... I have a problem now. I've sent "test" emails to myself to/from my various accounts and none are working.

EDIT: Apparently I have been trying to resolve my email issues coincident with an email server outage (DoS attack?) at my hosts! I'll have to wait until the servers are stable until I can resolve this.

Keep it Straight with Rudder
QUOTE Thanks
RadioSaigon

 
RadioSaigon's Avatar
 
Member Since: Jun 16, 2010
Posts: 168
RadioSaigon will become famous soon enough
Mac Specs: 2010 MBP 15" i7, 2.66 GHz, 4GB RAM, 250GB SSD, OS-X 10.7.2; iPhone4 iOS 5.0

RadioSaigon is offline
OK, my e-mail has returned to normalcy -and all accounts are running perfectly on Port 995 with SSL enabled. Apparently the issue in the OP was totally related to an ongoing DoS attack on my hosts servers, so was totally unrelated to the OS-X update. Just coincidental that the problems appeared after the update and that when I checked the servers they were (briefly) up.

Keep it Straight with Rudder
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« disable or limit the connection to external USB drive in MAC | Charging battery »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
MBP airport issues. Please help, your my only hope. connor989 Internet, Networking, and Wireless 6 09-01-2010 05:52 PM
New MBP internet connection issues! msd0009 Apple Notebooks 4 07-15-2010 05:04 PM
iMac G4 and AEBS Internet issues mojo69 Internet, Networking, and Wireless 31 11-16-2009 09:05 PM
Internet issue after last Mac update on 07/15 eyedantt Internet, Networking, and Wireless 1 07-22-2009 10:24 PM
3.0 Update Killed Safari (Internet Browsing) JonnyAlpha iOS and Apps 1 06-18-2009 06:41 PM

All times are GMT -4. The time now is 12:03 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?