New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

iMovie 09 version 8.0.6 skipping


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
6string

 
Member Since: Sep 09, 2009
Location: Down Under :D
Posts: 5,484
6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold
Mac Specs: Back to my old 2.2GHz C2D MB after selling my MBP and wondering what my next Mac will be :)

6string is offline
OS X 10.6.3
Today noticed that when trying to record an acoustic guitar song through the isight and built in mic with iMovie, that in playback, the video and audio is skipping, as well as volume coming in and out!
The problem occurs even if opening with Quicktime!
Has anyone else noticed, this?
Could members please test this and post results?
*It doesn't have to be while playing guitar and singing to test this

Edit:
After I posted this thread, I just tested it with my clone of 10.6.2 which has the same version of iMovie, and these problems are not occuring!

*Mods, if possible, please change title of thread to iMovie 09 version 8.0.6 skipping since OS X 10.6.3 Update


Thanks

Regards
Kane
QUOTE Thanks
6string

 
Member Since: Sep 09, 2009
Location: Down Under :D
Posts: 5,484
6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold
Mac Specs: Back to my old 2.2GHz C2D MB after selling my MBP and wondering what my next Mac will be :)

6string is offline
Hmmm... I thought I'd wake up this morning to see this thread bursting at the seams with posts with results from members!
Come on guys, where are all of you?
QUOTE Thanks
chas_m

 
chas_m's Avatar
 
Member Since: Jan 22, 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 16,617
chas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond repute
Mac Specs: 2012 MBP, Black speakers, Black Benq second monitor, black(ish) iPhone 5s, Black 2012 iPad, etc.

chas_m is offline
If the problem occurs on your boot drive but not on your clone, I'd suspect its time to do a "big defrag."

See this post for my thoughts on this. It takes some time, but it might help and couldn't hurt.
QUOTE Thanks
6string

 
Member Since: Sep 09, 2009
Location: Down Under :D
Posts: 5,484
6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold
Mac Specs: Back to my old 2.2GHz C2D MB after selling my MBP and wondering what my next Mac will be :)

6string is offline
Did this a couple of weeks ago as it's been over a couple of years with the same HD, but, I will give it a go again, as it was such a big update, and I don't know how that may have impacted on things.
Thanks chas_m
QUOTE Thanks
6string

 
Member Since: Sep 09, 2009
Location: Down Under :D
Posts: 5,484
6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold
Mac Specs: Back to my old 2.2GHz C2D MB after selling my MBP and wondering what my next Mac will be :)

6string is offline
After hours of zeroing out drive, cloning back, updating, etc..... nothing has changed... iMovie is still doing this with 10.6.3
*All the info is in the first post of this thread!
So, I hope that some of you out there test it for me and post back.
Thanks in advance, and anxious to hear the results.
QUOTE Thanks
6string

 
Member Since: Sep 09, 2009
Location: Down Under :D
Posts: 5,484
6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold6string is a splendid one to behold
Mac Specs: Back to my old 2.2GHz C2D MB after selling my MBP and wondering what my next Mac will be :)

6string is offline
OK... update:
When I first had this issue in the original post, I forgot to add that when I installed 10.6.3, that I first installed the standalone update, and then the combo update.
In the post above, I tested it, but hadn't installed the combo update again.
Since writing the above post, I installed the combo update again, and tested it again.... and presto, suddenly it's working again!
Why? Who knows!
Happy about it? Better believe it!
After all this mucking around and not giving up, it's all good again, and unless it cracks up again, we'll call it problem fixed, but unexplained!

Even though other than chas_m (thanks mate), I was the only contributor to this thread, fingers crossed, we won't have any additions to this thread from me or anyone else
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Long Shutdown Time of MacBook Pro... | How long did your update take? »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Aperture 3 : and iMovie... Vampyre Images, Graphic Design, and Digital Photography 4 01-17-2011 06:54 AM
imovie best version ? peeley Movies and Video 3 07-19-2009 01:55 AM
Video Camera with imovie 5.0.2 hockey991 Movies and Video 0 04-19-2009 10:26 PM
help me convert something, please. krrose27 Switcher Hangout 4 05-25-2007 02:10 AM

All times are GMT -4. The time now is 06:27 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?