New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

OS 10.6 - Is anyone having networking troubles w/ SL?


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Nethfel

 
Member Since: Feb 25, 2009
Posts: 2,092
Nethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of light
Mac Specs: Late 2013 rMBP, i7, 750m gpu, OSX versions 10.9.3, 10.10

Nethfel is offline
Hi all,

I'm having a bit of a strange problem.

After upgrading to snow leopard, I no longer see any systems on my network. I can do a cmd+K and connect to the systems manually, but they are no longer showing up in my finder sidebar, nor are they showing up in the network window under the Go dropdown from finder.

Has anyone else seen this and/or have any idea what may be causing this? I already checked firewalls, ip settings, etc. Plus everything was working fine prior to upgrading to SL.

My Macs: Late 2013 rMBP w/ 750m; Mac mini G4, 1.25 GHz, 512m ram (server); Late 2011 11" MBA, 1.8GHz i7, 4Gig Ram, 256Gig SSD, HD3000; Powerbook 12" G4 1.33GHz running Debian as a server; Apple TV (1080p version)
QUOTE Thanks
dtravis7

 
dtravis7's Avatar
 
Member Since: Jan 04, 2005
Location: Modesto, Ca.
Posts: 27,543
dtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac 2.4 C2D 10.9.4, iMac 2.16 C2d 10.6.8, Macbook2007 10.8.4, Mac Mini 10.8.4, iPhone 3GS Note 8!!

dtravis7 is online now
Does your network have both Windows and OSX systems or all Macs?

The only Intel Mac I own has Snow Leopard on it since Friday. All my Macs that were powered up and at least 2 Windows system all showed up and worked perfectly every time I have checked. I am always doing network file copy so used it many times. I even played videos from other machines on the Intel Mac with SL.

Check your sharing settings and see if anything has changed.
QUOTE Thanks
Nethfel

 
Member Since: Feb 25, 2009
Posts: 2,092
Nethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of light
Mac Specs: Late 2013 rMBP, i7, 750m gpu, OSX versions 10.9.3, 10.10

Nethfel is offline
Network is a mix - 2 Macs (main mac SL, HTPC mac leopard, wifes computer vista, drobo - and that's all that's on at the moment.

I checked out the sharing settings on my mac, nothing that I can see has changed. I know nothing has changed from the other machines - for one my wife doesn't fully understand networking so wouldn't know where to go to change anything, for another the drobo has no real security per se as it is acting as a local nas for us for storing videos and such.

My HTPC mac (mac mini 2009 w/ leopard) has mounted and used shared folders on the mac pro just fine.

My Macs: Late 2013 rMBP w/ 750m; Mac mini G4, 1.25 GHz, 512m ram (server); Late 2011 11" MBA, 1.8GHz i7, 4Gig Ram, 256Gig SSD, HD3000; Powerbook 12" G4 1.33GHz running Debian as a server; Apple TV (1080p version)
QUOTE Thanks
Nethfel

 
Member Since: Feb 25, 2009
Posts: 2,092
Nethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of light
Mac Specs: Late 2013 rMBP, i7, 750m gpu, OSX versions 10.9.3, 10.10

Nethfel is offline
Well, after a restart on the mini, I can see that one on the network now - so for now I can only not see my SMB based shares (drobo and wifes vista) I'll have to experiment more with that later since I can access both through ip, and my drobo dashboard software can identify and properly mount the unit.

My Macs: Late 2013 rMBP w/ 750m; Mac mini G4, 1.25 GHz, 512m ram (server); Late 2011 11" MBA, 1.8GHz i7, 4Gig Ram, 256Gig SSD, HD3000; Powerbook 12" G4 1.33GHz running Debian as a server; Apple TV (1080p version)
QUOTE Thanks
bobtomay

 
bobtomay's Avatar
 
Member Since: Dec 22, 2006
Location: Texas, where else?
Posts: 25,005
bobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP 2.33 C2D 256 4GB, MBA 13" i7 1.8, MB 2.0 2GB, Nano 4th, 3GS, iPad 1

bobtomay is offline
No help here, but no problems either - after upgrade still connected to my Win7 HTPC and the MediaSmart server

I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.
QUOTE Thanks
dtravis7

 
dtravis7's Avatar
 
Member Since: Jan 04, 2005
Location: Modesto, Ca.
Posts: 27,543
dtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac 2.4 C2D 10.9.4, iMac 2.16 C2d 10.6.8, Macbook2007 10.8.4, Mac Mini 10.8.4, iPhone 3GS Note 8!!

dtravis7 is online now
I will do some testing here and get back to you.
QUOTE Thanks
kjohansen

 
Member Since: Sep 12, 2009
Posts: 3
kjohansen is on a distinguished road

kjohansen is offline
One thing I found, when the kernel was set to load 64 bit, the Drobo Dashboard will not run. As long as the kernel is 32 bit, the Drobo software is happy.
QUOTE Thanks
Nethfel

 
Member Since: Feb 25, 2009
Posts: 2,092
Nethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of light
Mac Specs: Late 2013 rMBP, i7, 750m gpu, OSX versions 10.9.3, 10.10

Nethfel is offline
well, the issue is moot - my networking magically started working like it should.

here's a thread I had started on apples tech support:

Apple - Support - Discussions - Snow Leopard not showing computers on ...

if you go to page 3, about 1/2 way down or so, I posted an update (dated sept 9th) which explained what I had done and what had happened on my network...

My Macs: Late 2013 rMBP w/ 750m; Mac mini G4, 1.25 GHz, 512m ram (server); Late 2011 11" MBA, 1.8GHz i7, 4Gig Ram, 256Gig SSD, HD3000; Powerbook 12" G4 1.33GHz running Debian as a server; Apple TV (1080p version)
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« alterative to disk utility for formatting external hard drive | Recovering safari history »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Wireless networking Bluewolf Internet, Networking, and Wireless 8 02-24-2009 03:12 PM
WAN networking issues in student halls? donbenjy Internet, Networking, and Wireless 0 09-16-2007 03:27 PM
Will Mac Mini's g networking slow down AEBS N Networking? AubreyL Internet, Networking, and Wireless 0 09-07-2007 05:28 AM
Is the iPhone N Networking? RickR iPhone Hardware and Accessories 1 07-02-2007 03:04 AM
Mac Networking maxx Internet, Networking, and Wireless 6 08-03-2004 05:39 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:20 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?