New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

OS 10.4 - Still no external HD icon


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
dorigatti

 
Member Since: Jul 17, 2009
Posts: 8
dorigatti is on a distinguished road

dorigatti is offline
I have a problem I am unable to solve and I was wondering if anyone of you can help.

I am running OSX 10.4.11 on a Dual 1.25 GHz PowerPC G4. I have two external drives daisy chained on the FW 800 port. Suddenly, after no problems ever, the smaller drive (LaCie 500GB) does not show on my desktop.

- Disk Utility finds the drive
- Path Finder finds the drive and the drive is operating normally
- the Desktop stubbornly refuses to show it

I have:

- booted from the DVD and run disk utility
- unplugged/plugged-in the drive
- checked the preferences of the finder
- deleted the desktop preference file com.apple.desktop.plist and rebooted
- deleted the desktop preference file com.apple.finder.plist and rebooted

Any suggestions?

Thanks
QUOTE Thanks
louishen

 
louishen's Avatar
 
Member Since: Oct 22, 2007
Location: London
Posts: 8,892
louishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant futurelouishen has a brilliant future
Mac Specs: Mac Mini Core i7 2012 | White 2009 MacBook 2 Ghz | 733 Mhz G4 Quicksilver

louishen is offline
Does it work plugged in directly (no chain)

Swap the cables to see if it is that

Member of the Month September 2008 & August 2012 | Found advice useful? use the rep system
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« window that keeps popping up - "WebDAV File System Authentication" | Fonts problems in system update and some H1 and H2 tags on websites »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Problem with external firewire drive and iMac G3 erp4599 Movies and Video 2 01-30-2008 09:36 PM
Q950 Hard Drive & External Drive sniffy Other Hardware and Peripherals 0 01-29-2008 03:24 AM
time machine external to external? gauranga OS X - Apps and Games 6 01-15-2008 08:21 PM
Finder icon for external drives disappear gasport OS X - Operating System 3 09-08-2007 03:44 PM

All times are GMT -4. The time now is 07:34 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?