New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

OS 10.4 - mousing over links/menu items/dock etc...no longer works


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
goozergrafx

 
Member Since: Mar 11, 2009
Location: Denton, TX
Posts: 3
goozergrafx is on a distinguished road
Mac Specs: PowerMac G5 1.8 GHz/512 KB L2/900 MHz; 1TB HDD; 2 GB SDRAM; GeForce FX 5200/64 MB; Pioneer DVR-110D

goozergrafx is offline
I have seen this question asked in several different ways, but have never seen it truly resolved. Sometime during every session, when I move the cursor over a hot link nothing happens (it should change to a hand), when I click on a menu item, the sub menus do not highlight when I mouse over them, the dock will not pull up when I go to its hot area unless I click, and my sleep hot corner will not activate. The mouse obviously still moves, I can still click with both buttons, and the scroll wheel still functions *using a Microsoft mouse.)

I have tried unplugged the mouse.
I have tried using another mouse.
I have tried rebooting.
I have run Disk Utility.
I have run Disk Warrior.
I have Archived and Installed.

NOTHING WORKS!

I wish I could go back to 10.4.6 (at this point, I'm starting to miss System 7!), but I have some apps that require 10.4.9. I would've upgraded to 10.5, but I see that some users are having this issue on that system as well, so I'm not inspired to take that leap quite yet. I hope someone can help!

goozer
QUOTE Thanks
goozergrafx

 
Member Since: Mar 11, 2009
Location: Denton, TX
Posts: 3
goozergrafx is on a distinguished road
Mac Specs: PowerMac G5 1.8 GHz/512 KB L2/900 MHz; 1TB HDD; 2 GB SDRAM; GeForce FX 5200/64 MB; Pioneer DVR-110D

goozergrafx is offline
Well, I guess I'll provide my own "solution." It seems that Safari was the culprit. Since it would seem to happen every time I had Safari open (solo or with other apps running,) I trashed Safari, switched over to Firefox, and have had no issues so far. Of course, this doesn't provide the "why" of the issue, whether it was some sort of conflict or just a crappy update, but I'm working again and that's the bottom line.

goozer
QUOTE Thanks
goozergrafx

 
Member Since: Mar 11, 2009
Location: Denton, TX
Posts: 3
goozergrafx is on a distinguished road
Mac Specs: PowerMac G5 1.8 GHz/512 KB L2/900 MHz; 1TB HDD; 2 GB SDRAM; GeForce FX 5200/64 MB; Pioneer DVR-110D

goozergrafx is offline
Well, it seems I spoke too soon. Typical.

At the time, I had Firefox, Mail, Transmission, Little Snitch, Stickies, and Temperature Monitor open. I left my computer for about 45 minutes, and when I woke the screen (sleep for the HD is off when Transmission is active,) the problem returned. Come to think of it, this seems to be an issue with waking the monitor, as I seem to recall that this was the pattern before. Now I guess I just have to figure out what program or process isn't playing nice with Energy Saver, or if Energy Saver itself is the problem.

goozer
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Constant background sound | issues »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ichats videoconferencing feature no longer works Itbepopples OS X - Operating System 0 01-30-2007 10:33 PM
AOL IM no longer works, WHY?!?! fleurya OS X - Apps and Games 0 01-04-2007 09:43 PM
iPhoto no longer works... code777 OS X - Apps and Games 3 06-26-2005 10:20 AM
Motorola v710 no longer works with my iBook? code777 Apple Notebooks 1 05-26-2005 12:29 AM
Argh! network no longer works in 10.3.3 StealthMode Internet, Networking, and Wireless 5 04-08-2004 11:13 PM

All times are GMT -4. The time now is 02:27 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?