Mac Forums

Mac Forums (http://www.mac-forums.com/forums/)
-   OS X - Operating System (http://www.mac-forums.com/forums/os-x-operating-system/)
-   -   Webpages not rendering correctly (http://www.mac-forums.com/forums/os-x-operating-system/143726-webpages-not-rendering-correctly.html)

mkorn92 03-03-2009 07:11 PM

Webpages not rendering correctly
 
1 Attachment(s)
Hello, I've read around on this forum alot in the past and decided to get a macbook a little over a year ago. I have a 3,1 Macbook (2GHz Intel C2D, upgraded to 2.5GB of RAM and 250gb harddrive).

I had everything running fine for over a year with no problems but I decided to reinstall everything just to clean out some stuff (yes I did use Onyx if anybody asks why didn't I just use something like that). When I reinstalled OS X I had some issues rendering website across many browsers (Firefox 3, Safari, Camino) with mainly Facebook but also a few others. I searched around some finding different things and trying them out. I updated to the newest version of Java (and also checked to make sure it was enabled in Firefox many times) and reinstalled Xcode. I also tried the Xcode tools from Apple's Developer Connection but none of these things worked.

So I reinstalled OS X from scratch again and it was rendering everything normally, then I let it install the updates and afterwards it didn't work again. That led me to believe it had to do with the software update somehow.

After that I reinstalled everything from scratch again and waited to install the updates. I choose to start with GarageBand Update (4.1.1) and AirPort Utility (5.3.2) thinking neither of those would really impact it. After doing this it did not render properly once again.

Finally I reinstalled again from scratch and this time again, it does not work before I have even installed any updates, so at the moment I am updating some things (Combined update at the moment) just to see if that makes any difference.

Has anyone else had a problem like this or know what might be causing it? I'm unsure whether this even has anything to do with Java or not either. I have googled and googled and haven't found any solution and the problem seems to be completely random.

Each time I installed, it was from scratch, meaning I choose to erase the harddrive and do a new installation (not upgrade) with the discs that come with the macbook. I attached a picture of what Facebook looked like incase you didn't understand what I meant by not rendering correctly. Everything else seems to work normally, just the "rendering" of some webpages. Hopefully this is just something little that I missed somewhere...

Thanks!

Attachment 10278

bobtomay 03-03-2009 08:36 PM

Opera can do that with any web page. In Opera, it''s called Author Mode. Now I don't have a clue what that means. I know it has to do with the CSS Style Sheets, and that it is the developer's (the site author's) view and that's about it. I'm no web guy.

Try Opera and turn on the View Bar to check it out. You can switch between Author Mode and User Mode which will change the Style Sheet being used. You can even create your own style sheets (which I've never done).

mkorn92 03-03-2009 08:43 PM

Ok I'll give that a try. I think it's kind of strange that it worked before I reinstalled everything though but then again I don't really know much in that area...

Thanks!

mkorn92 03-05-2009 05:18 PM

Yeah, that doesn't work either. It says Javascript is disabled on my browser but in the preferences it is turned on and the newest version of Java was downloaded in the updates.

bobtomay 03-05-2009 07:05 PM

In Safari, when it is displaying a page in Author mode - while you're on that page, open up Preferences - Advanced and what is in the box labeled 'Style sheet'?

mkorn92 03-05-2009 07:09 PM

It says "none selected" and the only other option is "other" which takes you to browse through your files.

bobtomay 03-05-2009 07:26 PM

Don't have a clue. That's the extent of my knowledge about CSS.

mkorn92 03-05-2009 09:32 PM

Hmm...well thanks for trying. I'll mess around some more and see if I can get it to work. I've had a couple of other ideas but I doubt they will help any...

deer dance 03-05-2009 09:58 PM

...
The internet doesn't give a poop what you do outside of the web browser, reinstall the browsers and things should clear up.

mkorn92 03-09-2009 09:09 PM

Yes I have tried reinstalling them many times. I just reinstalled OS X again hoping it would fix it and here's what happened. The Facebook login page works correctly but not once I'm logged in, and it only works in Safari. Youtube does not work correctly either. Very strange and random...


All times are GMT -4. The time now is 07:42 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.