New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

OS 10.5 - Problems Reinstalling OS


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
CaNiBaLe

 
Member Since: Feb 12, 2009
Posts: 2
CaNiBaLe is on a distinguished road

CaNiBaLe is offline
Hi everyone

I couldn't find any one else having this problem on google or on other forums so here I'll explain what happens to me and look for help anywhere possible.

I have a Macbook Air that some month ago started to run very slow, almost impossible to use for multitask (more than 3 tabs on safari made the beach ball appear every 5 seconds) and several other issues. I don't use it much and with many applications (almost only for web browsing, chatting and so) so I wasn't really bothered until the dock DIED some days ago. Just like that, it disappeared and won't come back, is not hidden or anything, I've tried to bring it back opening the dock.app, on system preferences, restarting it on terminal, and nothing happens.

I've been told that in this case installing everything again from zero could be a good idea, since I didn't have many files to backup, and it was slow anyway.

So the problem comes now. As you know the MBA doesn't come with a DVD drive so I had to attach an external drive that I use on our Imac G5 with no problems. I insert the installing disk and after entering the admin password I hit a "restart" button to continue the installation. The computer restarts but nothing happens afterwards, it restarts ignoring the DVD or the installation application and it launches just like usual. The installation DVD is still on the desktop and I try again, and asks for the pass and restarts again. But nothing happens. I can't "force" it to read the DVD while restarting, I really don't know what to do I have no dock and a really buggy computer that I want to try to fix, but I don't see any way out!

Please if anyone knows what to do I'll be really grateful.
QUOTE Thanks
mrplow

 
mrplow's Avatar
 
Member Since: Oct 01, 2007
Location: UK
Posts: 6,749
mrplow has a reputation beyond reputemrplow has a reputation beyond reputemrplow has a reputation beyond reputemrplow has a reputation beyond reputemrplow has a reputation beyond reputemrplow has a reputation beyond reputemrplow has a reputation beyond reputemrplow has a reputation beyond reputemrplow has a reputation beyond reputemrplow has a reputation beyond reputemrplow has a reputation beyond repute
Mac Specs: 27" iMac i7 (2011) 10.10, iPhone6, iPad Air, AppleTV2

mrplow is offline
Have you tried holding option as it boots and then selecting the DVD (assuming it appears as an option)

External hard disk acquisition addict - but admitting the problem is the first step to a robust backup

Please use the reputation system if you think you've been helped - top right of this post
QUOTE Thanks
CaNiBaLe

 
Member Since: Feb 12, 2009
Posts: 2
CaNiBaLe is on a distinguished road

CaNiBaLe is offline
No it doesn't work., it didn't work to manually pick it as startup disk either...
Well thanks anyway, I solved it via remote install with my Imac.


Please close this thread!
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« time machine backup causing SPOD unable to use laptop at the same time | Desktop Icons Blink on + off »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Realtek sound problems, lag problems Starflame Running Windows (or anything else) on your Mac 2 11-08-2008 11:54 AM
iMac + MacBook MacBookPro Internet Connection Problems stevend Internet, Networking, and Wireless 2 10-05-2008 12:19 PM
Problems with leopard an gael cliste OS X - Operating System 2 09-18-2008 10:37 AM
Having problems with your Belkin USB hub? kaidomac Other Hardware and Peripherals 6 04-02-2008 04:58 PM
common problems or not?? 4d001 Apple Notebooks 26 06-15-2006 06:33 PM

All times are GMT -4. The time now is 09:08 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?