Results 1 to 7 of 7
  1. #1


    Member Since
    Nov 05, 2008
    Posts
    3
    Deleted allfonts on system and machine won't start up
    I was told that I can delete all the fonts from the system/library/fonts and the machine would keep what is needed to run. Now when I restart the machine the screen is just blue with title bar at the top. Please help, thanks!

  2. #2


    Member Since
    Jan 31, 2005
    Posts
    164
    have you tried repairing permissions from the install dvd?

    here is how its done.

  3. #3


    Member Since
    Nov 05, 2008
    Posts
    3
    no, I have not tried that yet...I thought that the system wouldn't allow you to delete the 5-7 NEEDED fonts as it should just move the fonts back to the System/Library/Fonts folder. Am I wrong here?

  4. #4


    Member Since
    Jan 31, 2005
    Posts
    164
    you are correct. leopard should put them back.
    I would still recommend the permission repair.
    Repairing permissions should help you get your computer started though.

    Did you just do a system update? sometimes after system updates the machine may stay at that blue screen a bit longer than ususal. have you just left it sit at that screen for more that 5 minutes?

  5. #5


    Member Since
    Nov 05, 2008
    Posts
    3
    no, this is on a Tiger machine not Leopard...the machine is running 10.4.11.

    I shut the machine down after about 5 minutes of just staying blue.

  6. #6


    Member Since
    Jan 31, 2005
    Posts
    164
    i don't think tiger will automatically put the fonts back. you may have to do an archive and install and reinstall the system. this will keep all of your apps/settings.

  7. #7

    chscag's Avatar
    Member Since
    Jan 23, 2008
    Location
    Fort Worth, Texas
    Posts
    47,989
    Specs:
    Late 2013 27" iMac, iPad 3, iPhone 6s+, iPhone 6+, 3 iPods, El Capitan
    To the OP:

    Smackintosh is correct. Break out your Tiger install disks.... Don't know why you deleted the fonts in the first place.

    Regards.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. time machine won't start
    By DougSinbad in forum OS X - Operating System
    Replies: 11
    Last Post: 07-12-2015, 01:32 PM
  2. I've deleted a system font!
    By Jaycey in forum OS X - Operating System
    Replies: 14
    Last Post: 07-12-2014, 08:14 PM
  3. Deleted system fonts...help!
    By exposurenz in forum OS X - Operating System
    Replies: 8
    Last Post: 05-13-2013, 06:51 AM
  4. May have deleted OS system files, Mac won't boot now...
    By splproductions in forum OS X - Operating System
    Replies: 6
    Last Post: 07-05-2012, 10:11 PM
  5. Deleted System Preferences
    By MelissaS in forum OS X - Operating System
    Replies: 2
    Last Post: 07-19-2011, 05:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •