New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Operating System General OS operation information and support

Problem re-installing OS X, Pls Help


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
billitone
Guest
 
Posts: n/a

Hi all,

So after updating to 10.3.7, I encountered loooong start up times after restarting, sluggish performance and even freezing dock, very hot PB (comes from HD) and finally forced shut down my 12" 867MHz and then got kernel panic upon restarting.:mac:

I decided to boot up from OSX installer CD to open up disk utility as I don't have DiskWarrior, guess what? It could not verify or repair my HD (error upon quit). So then I decided to reinstall everything, but then the HD was not mounted and could not be mounted.:p

Anyone have a clue what's going on with my PB? :doctor:
QUOTE Thanks
Macman

 
Macman's Avatar
 
Member Since: Oct 30, 2004
Location: San Antonio, Texas
Posts: 4,374
Macman has a spectacular aura about
Mac Specs: PowerMac G4 Cube 450mhz 832mb

Macman is offline
did you repair permissions after the update? have you recently installed any new hardware or software? have you tried holding down shift while starting up? or option while starting up?
QUOTE Thanks
billitone
Guest
 
Posts: n/a

Quote:
Originally Posted by Macman
did you repair permissions after the update? have you recently installed any new hardware or software? have you tried holding down shift while starting up? or option while starting up?
I did repair permissions after update as usual, did not instal any new hardware but did try to install nikon capture but to no avail as it did not complete (i forced quit due to long inactivity).

I also tried holding down shift while starting up, did even reset PRAM, but not tried pressing option during start up.

If only the installer can identify my HD then it should be ok, because I can just reinstall everything, but seems like the HD is gone or something....
QUOTE Thanks
Macman

 
Macman's Avatar
 
Member Since: Oct 30, 2004
Location: San Antonio, Texas
Posts: 4,374
Macman has a spectacular aura about
Mac Specs: PowerMac G4 Cube 450mhz 832mb

Macman is offline
I have a feeling that nikon capture caused the problem, most likely a bad extension conflict. if you have another mac avaiable, use target diskmode or firewire disk mode and with your ibook mounted, go into it and delete anything involved with the nikon capture.
why were you installing that anyway? iphoto is good, and image capture is really good too if you dont like iphoto.
QUOTE Thanks
billitone
Guest
 
Posts: n/a

Quote:
Originally Posted by Macman
I have a feeling that nikon capture caused the problem, most likely a bad extension conflict. if you have another mac avaiable, use target diskmode or firewire disk mode and with your ibook mounted, go into it and delete anything involved with the nikon capture.
why were you installing that anyway? iphoto is good, and image capture is really good too if you dont like iphoto.
Thanks Vincent for your replies...much appreciated.
I am using a trial copy of nikon capture as I have Nikon D70, that's why.

Ups...my bad. I think I pressed "erase" in the disk utility, so now everything is gone but hey....still no HD detected by the installer? how come? Does "erase" create new empty drive? neye:
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Deleting files from "Macintosh HD" in finder. | Dreamweaver problem after osx reinstall »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Problem installing OS X on G4 natcam OS X - Operating System 14 12-20-2004 04:00 AM
Problem Installing OS X idlingmike OS X - Operating System 1 12-19-2004 12:56 AM
HELP wierd iMac startup problem iluvmacs Apple Desktops 8 09-13-2004 06:47 AM
G5 Video problem WilliS Apple Desktops 3 05-05-2004 09:16 AM
Problem with .DMG file and INSTALLING PANTHER OS johnny666x OS X - Operating System 13 04-23-2004 02:24 AM

All times are GMT -4. The time now is 02:32 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?