New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Development and Darwin Discussion and questions about development for Mac OS X.

Problem creating sharepoint for samba programmatically


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
ingmar.humpeler

 
Member Since: Mar 05, 2008
Posts: 1
ingmar.humpeler is on a distinguished road

ingmar.humpeler is offline
I have a cocoa app which creates sharepoints using the directory service API. Mounting these sharepoints with afp works ok but mounting with smb doesn't. It results in an error message saying that this folder or directory cannot be found.

When i create the same sharepoint manually in finder (activating checkbox 'shared' in 'get info' window) mounting of this sharepoint works ok.

In both cases the entries in directory service are the same but finder additionally creates a configuration file in /var/samba/shares. It seems that finder does a complete rewrite of all sharepoint entries in directory service to the /var/samba/shares configuration files. Also previously created sharepoints from my app, appear in this /var/samba/shares folder now and work ok for samba now.

Restarting relative services does not solve the problem, even restarting the computer does not help.

Does anybody know, which process or function is responsible for the creation of this samba config files and how can i do this in an application.

Thank's for any help.
QUOTE Thanks
bfisk

 
Member Since: Mar 24, 2009
Posts: 1
bfisk is on a distinguished road

bfisk is offline
I have been able to mount sharepoint shares via go-connect to server-http://sharepointserver/sharepointname/ but only as read only access. I would love to find out how to mount a sharepoint share as readwrite.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Dashcode open formular over JavaScript | xCode:Modding default header //'s ?? »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Intermittent Startup Problem (hardware) j3sp Apple Desktops 3 05-19-2008 11:50 AM
Huge Graphics Problem With Magic Garage Band mattcooper87 OS X - Apps and Games 0 08-21-2007 09:23 AM
HELP wierd iMac startup problem iluvmacs Apple Desktops 8 09-13-2004 07:47 AM
G5 Video problem WilliS Apple Desktops 3 05-05-2004 10:16 AM

All times are GMT -4. The time now is 12:11 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?