New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Development and Darwin Discussion and questions about development for Mac OS X.

Webobject problem: [java.lang.NullPointerException] null:<WOApplication>: Cannot be i


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
themkn

 
Member Since: Jun 29, 2009
Posts: 3
themkn is on a distinguished road

themkn is offline
Hello!
I'm new in developing WebObjects and at the beginning, I was using a Mac on which everything was already installed (eclipse, wolips, webobjects...). Now I want to develope the new features for the software on my Mac Book Pro. So I installed the required tools, but I can't get the source code (of the software I'm developing) to run.
The weird thing is, that on the old computer, the same source code runs without any problem, but on my mac book pro, I got a weird Error:

[2009-6-29 9:10:15 CEST] <main> <WOApplication>: Cannot be initialized.null
[2009-6-29 9:10:15 CEST] <main> A fatal exception occurred: <WOApplication>: Cannot be initialized.
[2009-6-29 9:10:15 CEST] <main> com.webobjects.foundation.NSForwardException [java.lang.NullPointerException] null:<WOApplication>: Cannot be initialized.
at com.webobjects.appserver.WOApplication.<init>(WOAp plication.java:918)
at feedback.Application.<init>(Application.java:38)
at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInsta nce0(Native Method)
at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInsta nce(NativeConstructorAccessorImpl.java:39)
at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newI nstance(DelegatingConstructorAccessorImpl.java:27)
at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Construc tor.java:494)
at java.lang.Class.newInstance0(Class.java:350)
at java.lang.Class.newInstance(Class.java:303)
at com.webobjects.appserver.WOApplication.main(WOAppl ication.java:547)
at feedback.Application.main(Application.java:105)
Caused by: java.lang.NullPointerException
at com.webobjects.appserver.WOApplication._initialize RapidTurnaroundMode(WOApplication.java:923)
at com.webobjects.appserver.WOApplication.<init>(WOAp plication.java:846)
... 9 more

Can it be, that the newest version of WO is not the "same" anymore...? I mean this error happens in a standard class of WebObject....?!
When I'm creating a new Webobject project (for example the Hello World), the code runs without any errors, so webobject must be installed correctly....

I hope anyone can help me to fix this problem, because I tried to fix this for already many days :-(!
Thx
Greets
QUOTE Thanks
themkn

 
Member Since: Jun 29, 2009
Posts: 3
themkn is on a distinguished road

themkn is offline
Is it possible, that if you are using the newest WO instead of a very older WO, then you have to "convert" your project?
QUOTE Thanks
themkn

 
Member Since: Jun 29, 2009
Posts: 3
themkn is on a distinguished road

themkn is offline
Hmm... no idea?
I found out, that it could be that some systempaths has changed in Leopard (compared with Tiger) OR Xcode v.3 and Xcode v.2 are different...
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« OpenMp and XCode 3.1.2 link pb | Log in as >console without changing login method »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
diagnosing kernel task/CPU problem on Macbook Air nick_harambee Apple Notebooks 9 08-20-2011 08:20 AM
Problem With Keyboard...... mmcltd OS X - Operating System 4 02-02-2010 07:47 PM
Possible faulty CPU thermometer, common problem? dyaballikl Apple Notebooks 6 11-16-2008 01:21 AM
Microsoft Messenger Problem millenium_spike OS X - Apps and Games 4 09-16-2008 02:11 AM
Problem Darwin Server + VLC nanaki Web Design and Hosting 0 03-13-2008 08:27 AM

All times are GMT -4. The time now is 06:11 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?