Mac Forums

Mac Forums (http://www.mac-forums.com/forums/)
-   OS X - Apps and Games (http://www.mac-forums.com/forums/os-x-apps-games/)
-   -   How do you make an outline (http://www.mac-forums.com/forums/os-x-apps-games/90193-how-do-you-make-outline.html)

Hobosrck 12-28-2007 10:24 PM

How do you make an outline
 
I was trying to make an outline in pages for a paper, but it wont let me go back. Here is an example because this is hard to explain.

I. Topic
A. Subtopic
1. Detail
2. Detail
B. It wont let me go back to B.



Any help is greatly appreciated.


EDIT-my example got messed up but i think you should still be able to get the idea.

The Vindicat3d 12-28-2007 10:40 PM

i think oyu press enter twice or something of that manner

mac747 12-28-2007 10:58 PM

Depends on how big the body is and wheth....

Oh, nevermind.

:)

T

Hobosrck 12-29-2007 12:31 AM

The enter thing starts me at the margin but when i press tab it skips past the first letter. I don't know if that makes sense this is hard to explain. Thanks for the replies though.

walmartconnect 12-29-2007 01:11 AM

Hobosrck,

Have you opened up the inspector and examined your list settings?

While already in your outline (Pages calls it a list), bring up the inspector and click on the capitol T. Then select the list button.

In your example, once I was finished with "2" and wanted to create the new section "B", I would press enter to start a new line (temporarily making "3") and then use that inspector's "Indent level" arrows to adjust what level of the hierarchy I wanted to be editing.

Good luck.

Hobosrck 12-29-2007 01:22 AM

Thank you walmartconnect. I got it.

MacHeadCase 12-29-2007 10:54 AM

*Moved thread to proper forum - Not just anything goes in Anything Goes*

walmartconnect 12-30-2007 02:25 AM

Not a problem, good hunting.

NPuter 12-30-2007 10:25 AM

cant you also use shift+tab?
I don't have iWork so I can't try it

I know that is how it works in MS Office

walmartconnect 01-02-2008 02:18 AM

I never used that shortcut in MS Office (it understood me when I simply pressed delete).

I just tested it, however, and it does indeed work by using Shift + Tab. Good call Nputer.


All times are GMT -4. The time now is 12:58 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.