New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Apps and Games Discussion of applications and games available for Mac OS X.

Adium and Camino crash on start


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
helpmhost

 
Member Since: Jan 04, 2007
Posts: 21
helpmhost is on a distinguished road

helpmhost is offline
Hi,

I am very new to Macs, so please bear that in mind.

I installed Adium and Camino and everything was working fine. I later installed macgpg and mac GPG Keychain Access. I installed all the programs using my admin account. However, I do not use the admin account for anything other than administration.

So I logged back in as my regular account, opened GPG Keychain Access and click on Generate (to create my key). GPG Keychain Access crashed. It crashed everytime I open it and click Generate. I temporarily gave up.

I tried to open Camino and Adium, and they both crash (all my other programs still open successfully).

I have tried removing the preferences files for all those programs as well as removing the Application Support files for both.
To be exact:
~/Library/Preferences/com.adiumX.adiumX.plist
~/Library/Preferences/com.adiumX.crashReporter.plist
~/Library/Preferences/org.mozilla.camino.plist
~/Library/Preferences/net.sourceforge.macgpg.GPGKeychain.plist
~/Library/Application Support/Adium 2.0
~/Library/Application Support/Camino

Removing all those did not fix it.

When I log in as the admin, all the programs still work and I can create a GPG key in GPG Keychain Access.

I created a new regular user account and logged in as that account. Everything works (including creating the GPG key).

I do not know what else I can do. Please give me some ideas. I do not want to simply move everything to the new account because I would like to know what is the cause so I can fix/prevent in the future.

If needed, I can post the GPG Keychain Access and Camino crash log. I can't for Adium because it did not create one.

Some other info:
-> I have successfully created a GPG key in the command line using gpg --gen-key and can see the keys in GPG Keychain Access (which does not crash anymore because I am not clicking on Generate).
-> I am not using fink (I know that gpg has special install instructions when installed through fink).

Thanks for you help.
QUOTE Thanks
helpmhost

 
Member Since: Jan 04, 2007
Posts: 21
helpmhost is on a distinguished road

helpmhost is offline
Based on advise from someone, I removed various files and found that if I remove:
~/Library/Application Support/AddressBook/AddressBook.data
it solves the problem.

I had not even noticed, but my Address Book also crashed upon opening it. By removing this file, I lost all my contact (not a big deal as it was a new mac and only had test contacts in there).

Can anyone tell me how something like this happens?
As I said originally, I am new to Macs, so I am just wondering if things like this happen often in the mac world.
QUOTE Thanks
MacHeadCase
Guest
 
Posts: n/a

Welcome to Mac-Forums, helpmhost!

Nope I never had problems like that. Looks like something corrupted those files, most likely the last software you talk about i.e. macgpg and mac GPG Keychain Access.
QUOTE Thanks
NanoBite

 
Member Since: Oct 27, 2005
Posts: 4,714
NanoBite is an unknown at this point

NanoBite is offline
To me, the important thing here is that you found the solution to your problem, which was the removal of the ~/Library/Application Support/AddressBook/AddressBook.data file.

Who could have connected that file to the issues you were having with MacGPG, Adium and Camino....certainly not I.

It can be quite difficult to explain why things happen in a certain order or what is the cause of a certain issue but I think you should know that your post might help someone in the future who is having trouble trying to sort out a similiar issue.

Sometimes the strangest solution works, there's no explanation.

From your 1st post in this thread I can see that you like to get under the bonnet for a peek around and as a result are learning quite a bit about your Mac.

Hopefully you will stick around and continue to learn and also help others here.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« NeoOffice 2.1 to Support OpenXML Documents and VBA Macros in Q1 2007 | I downloaded PERIAN- STILL cant play mpeg4/Avi »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 05:12 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?