New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Apps and Games Discussion of applications and games available for Mac OS X.

Solution: iSync freezing when syncing Nokia smartphone


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
riverteeth

 
riverteeth's Avatar
 
Member Since: Dec 13, 2007
Location: Taipei
Posts: 125
riverteeth is an unknown at this point
Mac Specs: Macbook Pro 15" (early 2008, pre-unibody), 2.4GHz Core 2 Duo, 4GB RAM.

riverteeth is offline
Hi all,

Thought I'd share a solution that eluded me for some time. I had been successfully syncing my address book and iCal calendars with my Nokia E65 for about a year after getting my first Macbook Pro (with Leopard) using iSync. Then for some reason iSync started crashing (freezing for over 30 minutes and bringing all other activity to a crawl). I did not notice if this began right after I upgraded to Snow Leopard or installed some other software, and after trying several things (reinstalling the nokia plug-in, upgrading phone firmware, etc.), I kind of gave up for a few months.

Then recently I tried it again, and realized that I could sync my address book with no problems. iSync only crashed when syncing calendars. Then I tried individual calendars one at a time (I have six: personal, work, etc.). I was surprised to find that all of them synced fine except for one. I figured maybe that calendar was corrupted or something, so I created a new calendar, switched all events under the original over to the new calendar, and voila! It synced without a hitch. I deleted the 'corrupt' calender, renamed the new one to match the old, and I'm good to go.

Don't know if anyone else has had this problem, but hopefully this can help someone out there!

"The past is not dead. In fact, it's not even past." -William Faulkner
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« iTunes/Safari internet connection problems! | ''mail'' won't send out on snow leopard »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 02:36 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?