Results 1 to 12 of 12
  1. #1


    Member Since
    Feb 11, 2010
    Posts
    3
    Exclamation Mail Will Not Send OS 10.6.2
    I have a MBP running 10.6.2. I have eight different email accounts - all with different servers. Since four hours ago (i could send before that), none of these accounts will send email (though I am receiving no problem). i have ruled out the following:

    * my ISP - I can send using an imac on the same wireless network (I also tried restarting Airport and the ADSL modem))
    * my servers - I have staff who are having no problems sending (and our main email accounts are powered by Google - not our servers - but neither is working).
    * mailserver/account settings errors - I send about 300 emails in a normal day, and have not changed the settings for any of these accounts. They were all sending fine until they stopped at exactly the same time (4 hours ago)
    * a temporary issue - have restarted Mail and when that didn't work, restarted the MBP.

    It is not giving me any error messages - just the spinning wheel next to "Sent" showing that it is trying to send and 23 emails in my Outbox. Under "Mail Activity", nothing is happening (ie it is not displaying a progess bar that is indicating that it is trying to send).

    I am out of ideas! Any suggestions would be incredibly welcome! I run four online businesses, and cannot send emails (except through Gmail).

    Thanks for reading and thinking about this!

    Cheers

    Melinda

  2. #2

    pigoo3's Avatar
    Member Since
    May 20, 2008
    Location
    U.S.
    Posts
    33,372
    Specs:
    2011 13" MBP 2.3ghz, 8gig ram, OS 10.8.5
    Your title says, "Mail Will Not Send OS 10.6.2".

    Does this mean you're trying to email a copy of Mac OS 10.6.2?...cause that's what the title sounds like to me.

    - Nick
    - Too many "beachballs", read this: Beachballs
    - Computer seems slower than it used to? Read this for some slow computer tips: Speedup
    - Almost full hard drive? Some solutions. Out of Space
    - Apple Battery Info. Battery

  3. #3

    dtravis7's Avatar
    Member Since
    Jan 04, 2005
    Location
    Modesto, Ca.
    Posts
    28,769
    Specs:
    iMac 2010 27" QuadI7 OSX10.11, iMac 2008 OSX10.11, MBP Late2011OSX10.11 , iPhone 3GS Note 8!
    The only time I had your basic issue is when I upgraded from 10.5 to 10.6. What solved it for me was deleting all the SMTP servers and also opening Keychain Access in Utilities and deleting anything do with SMTP there then setting up the SMTP settings all over again. Worked ever since.

    Your issue might be different in that it just started with 10.6.2 and had been working all this time. Did you check the SMTP settings in Mail?

  4. #4


    Member Since
    Feb 11, 2010
    Posts
    3
    Not trying to send OS10.6.2!
    Quote Originally Posted by pigoo3 View Post
    Your title says, "Mail Will Not Send OS 10.6.2".

    Does this mean you're trying to email a copy of Mac OS 10.6.2?...cause that's what the title sounds like to me.

    - Nick
    Sorry - should have put a hyphen in the title - No I am not trying to send OS10.6.2 - just plain old text emails.

    Cheers

    melinda

  5. #5


    Member Since
    Feb 11, 2010
    Posts
    3
    Smile Problem Fixed!
    Quote Originally Posted by dtravis7 View Post
    Your issue might be different in that it just started with 10.6.2 and had been working all this time. Did you check the SMTP settings in Mail?
    I had checked the email accounts earlier to make sure they were all there (they were), but had not checked the Outgoing Mailservers themselves. Half of them had disappeared! What the....??? Anyhow, i just recreated the missing ones and the backlog of mails sent immediately.

    Any thoughts on how/why this could have happened? I sent email through one account at 8.37am, then tried to send at 8.42am - and it did not send (I didnt notice it until about 2 hours later because i did not get an error message and nor was the outbox showing with the messages waiting to go - that only displayed when I restarted Mail).

    Very, very weird!

    Thanks for the suggestions!

    Cheers

    melinda

  6. #6

    firesidedog's Avatar
    Member Since
    Dec 31, 2009
    Location
    California
    Posts
    384
    Specs:
    Macbook pro,2009,Yosemite, 2.66 ghz, 4gb ram 320gb. Ipad2Air 64gb wifi+4g Ipod touch 3rd. gen.
    I as well have had no luck sending out e-mails. I upgraded my regular Yahoo acct. to the Plus account but still have had no luck. All my settings are dead on. I am not sure what to do at this point. I wish you luck.
    Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.
    Mahatma Gandhi

  7. #7

    dtravis7's Avatar
    Member Since
    Jan 04, 2005
    Location
    Modesto, Ca.
    Posts
    28,769
    Specs:
    iMac 2010 27" QuadI7 OSX10.11, iMac 2008 OSX10.11, MBP Late2011OSX10.11 , iPhone 3GS Note 8!
    melinda, not really sure why that happened. I have had the mail's plist file corrupt once on one of my Macs but nothing like that. I am just glad it's now working for you. If it happens again let us know.

  8. #8

    dtravis7's Avatar
    Member Since
    Jan 04, 2005
    Location
    Modesto, Ca.
    Posts
    28,769
    Specs:
    iMac 2010 27" QuadI7 OSX10.11, iMac 2008 OSX10.11, MBP Late2011OSX10.11 , iPhone 3GS Note 8!
    Quote Originally Posted by firesidedog View Post
    I as well have had no luck sending out e-mails. I upgraded my regular Yahoo acct. to the Plus account but still have had no luck. All my settings are dead on. I am not sure what to do at this point. I wish you luck.
    So you upgraded to a Yahoo Plus account? Do you have the smtp set to smtp.yahoo.com? I use yahoo but through AT&T and the pop and SMTP both have att in the string besides yahoo. Also do you have the port set correctly for SMTP?

    Port 465 is what works here and be sure SSL is checked.

    Is this how you have it set up?

    http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/mai...op/pop-14.html

    Also read the very bottom of those instructions. If you can't send main your ISP might have that one SMTP port blocked. Try the other they suggest.

  9. #9

    firesidedog's Avatar
    Member Since
    Dec 31, 2009
    Location
    California
    Posts
    384
    Specs:
    Macbook pro,2009,Yosemite, 2.66 ghz, 4gb ram 320gb. Ipad2Air 64gb wifi+4g Ipod touch 3rd. gen.
    As of now I have it set up as pop server, plus.pop.maol.yahoo.com.
    outgoing mail server; plus.smtp.mail.yahoo.com. Port 465. This was in the yahoo tech support. Now when I actually talked to a real person they said to set it up as follows:pop.att.yahoo.com. Port 995. smpt.att.yahoo.com. ssl enabeled. Authentication password. This the way it was originally set and could still not send mail. At this point I am somewhat confused. Why would the online support tell me to set it up as plus.pop? Is there something that I should do in keychain? Am I making any sense?
    Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.
    Mahatma Gandhi

  10. #10

    dtravis7's Avatar
    Member Since
    Jan 04, 2005
    Location
    Modesto, Ca.
    Posts
    28,769
    Specs:
    iMac 2010 27" QuadI7 OSX10.11, iMac 2008 OSX10.11, MBP Late2011OSX10.11 , iPhone 3GS Note 8!
    Did you try changing the SMTP port to 587 like at the bottom of that page I linked you to? Who is your ISP BTW?

    The pop.att.yahoo.com and smtp.att.yahoo.com are only if you are using AT&T DSL and have your yahoo email accounts through them.

  11. #11

    firesidedog's Avatar
    Member Since
    Dec 31, 2009
    Location
    California
    Posts
    384
    Specs:
    Macbook pro,2009,Yosemite, 2.66 ghz, 4gb ram 320gb. Ipad2Air 64gb wifi+4g Ipod touch 3rd. gen.
    Okay, Apple support walked me through it and I am good to go. Some dumb errors on my part. This what happens when I try to something on only 4 hours of sleep.
    Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.
    Mahatma Gandhi

  12. #12

    dtravis7's Avatar
    Member Since
    Jan 04, 2005
    Location
    Modesto, Ca.
    Posts
    28,769
    Specs:
    iMac 2010 27" QuadI7 OSX10.11, iMac 2008 OSX10.11, MBP Late2011OSX10.11 , iPhone 3GS Note 8!
    Can you share what was wrong and what you did to fix it as it will help someone else later down the road.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Mail will only reply not send new mail
    By Chilts in forum iOS and Apps
    Replies: 0
    Last Post: 02-26-2013, 03:43 PM
  2. Mac mail won't send mail
    By MacLover2011 in forum OS X - Apps and Games
    Replies: 7
    Last Post: 09-18-2012, 08:02 PM
  3. Mail App Cannot send mail issue
    By reflexive in forum OS X - Apps and Games
    Replies: 2
    Last Post: 08-24-2012, 07:14 PM
  4. Mac Mail won't send mail
    By redstone in forum OS X - Apps and Games
    Replies: 5
    Last Post: 06-05-2009, 11:34 AM
  5. Mac Mail option cannot send mail
    By maconvert in forum Switcher Hangout
    Replies: 12
    Last Post: 09-24-2008, 05:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •