New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Apps and Games Discussion of applications and games available for Mac OS X.

Internet - jpeg question


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
e-RICHIE
Guest
 
Posts: n/a

here's an ibook conundrum that this mac newbie (3 weeks)
cannot understand: i spent all day trying to figure out why
4 jpgs attached to my juno mail woul not open at all. i
opened the same mail seemlessly on my dell.

after much frustration, i closed out safari and viewed my
webmail using internet explorer. voila. the pictures opened
like a charm.

why? what happens?

thanks.
e-RICHIE
QUOTE Thanks
schweb

 
schweb's Avatar
 
Member Since: Oct 27, 2002
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 13,198
schweb has a reputation beyond reputeschweb has a reputation beyond reputeschweb has a reputation beyond reputeschweb has a reputation beyond reputeschweb has a reputation beyond reputeschweb has a reputation beyond reputeschweb has a reputation beyond reputeschweb has a reputation beyond reputeschweb has a reputation beyond reputeschweb has a reputation beyond reputeschweb has a reputation beyond repute
Mac Specs: MacBook Pro | LED Cinema Display | iPhone 4 | iPad 2

schweb is offline
It could just be that Juno is not fully compatible with Safari. You might want to also try Firefox.

schweb | community leader
flickr facebook twitter tumblr google+ about.me

Mac-Forums: On Twitter | On Facebook | On Flickr

QUOTE Thanks
e-RICHIE
Guest
 
Posts: n/a

that's wierd.
all these past 2 weeks, many other jpg attachments open
swell with juno on safari. only this one series that arrived
today would not open, but they did via i.e.

why would the others open? they're just pics?

any clues?

thanks!
QUOTE Thanks
Aptmunich

 
Aptmunich's Avatar
 
Member Since: Mar 09, 2004
Location: Munich
Posts: 9,075
Aptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant future
Mac Specs: Aluminium Macbook 2.4 Ghz 4GB RAM, SSD 24" Samsung Display, iPhone 4, iPad 2

Aptmunich is offline
Try Firefox and see if that works?
QUOTE Thanks
e-RICHIE
Guest
 
Posts: n/a

i don't have foxfire...
but these pics/jpgs, (and all others), continue to open
in i.e. but not at all in safari. that is, safari has worked
mighty fine with all other pics/attachments, but not these.

they're ordinary pics, not huge files!
QUOTE Thanks
Mr Bobbins

 
Mr Bobbins's Avatar
 
Member Since: Jan 29, 2005
Location: Legoland
Posts: 790
Mr Bobbins has a spectacular aura about

Mr Bobbins is offline
Try emptying the catch and deleting the cookies in safari, this may help.
QUOTE Thanks
Jefe3223
Guest
 
Posts: n/a

Odd problem. I had this happen to me (minus the juno part) for a while. I cleaned stuff out and it eventually just worked again. Sometimes weird things happen for no good reason. Maybe have them sent again? or re-taken and re-attached? eh. Hope everything starts workin' for you.
QUOTE Thanks
e-RICHIE
Guest
 
Posts: n/a

thanks guys.
i'll empty the cache, cookies, and everything, reboot,
and then try again. report ,ater.
e-RICHIE
QUOTE Thanks
e-RICHIE
Guest
 
Posts: n/a

emptying the cache and reseting safari did not help. and i downloaded
firefox to try that. here is what i found: no matter which browser i used,
the piece of mail that contains the jpgs in question sometimes shows the
attachments as file documents and other times shows the same attach-
ments as images. a few times in firefox, before i realized the problem,
i'd click on the jpg and a window opened saying that firefox could not
open these binary files...

these are simple pictures and not large files at that. is there any reason
that some pics cause this particular problem, making them impossible
to open as an email attachment?

thusfar, the only sure thing with this particular email and its attach-
ments has been i.e., which would be fine if i 1) wasn't trying to ween
myself off of the dell laptop, and 2) wasn't trying to ween myself off
of using the ms products in favor of apple stuff.

thanks for reading.
QUOTE Thanks
Mr Bobbins

 
Mr Bobbins's Avatar
 
Member Since: Jan 29, 2005
Location: Legoland
Posts: 790
Mr Bobbins has a spectacular aura about

Mr Bobbins is offline
Have you tried opening the images in preview ?

It could have something to do with the file extension after the file name, does this say 'filename.jpeg' ?
QUOTE Thanks
e-RICHIE
Guest
 
Posts: n/a

no, the extension is not .jpg, but in the folder, if i attach
the same pic, it is "referred to" as a jpg image.

otoh, i do not know the sequences needed to view these
particular attched pics using preview.
QUOTE Thanks
Mr Bobbins

 
Mr Bobbins's Avatar
 
Member Since: Jan 29, 2005
Location: Legoland
Posts: 790
Mr Bobbins has a spectacular aura about

Mr Bobbins is offline
You should be able to drag and drop the files to your desktop or export them somehow and then control click / open with - preview.

I take it that the email program is called Juno mail ? or Is it an online mail program running through your browser ?

Try typing .jpg after the file name, if possible.
QUOTE Thanks
Jefe3223
Guest
 
Posts: n/a

this may be an "obviously tired" responce (or I might not have read too closely), have you tried having them resent. I understand they worked in IE, but hey, you never know.
QUOTE Thanks
rcronin

 
rcronin's Avatar
 
Member Since: Dec 20, 2006
Location: New Eng
Posts: 423
rcronin has a spectacular aura about
Mac Specs: MacBook white, 2.0 Intel Core 2 Duo Pro, 2 GB RAM, 13" screen

rcronin is offline
Don't know if this has any bearing on your sit...but recently I've had terrible prob opening things on my Mac (I'm new to this, too - about a month). If I was using an internet based email (like from my ISP), I could only inconsistently open attachements. And every other time they would be sent they would show up as something different. I had the same things sent a few times.

I finally got my Mail program working and viola, all better. "Mail" as in the one that comes with your Mac. It should have an icon for it in the Dock on the bottom of your screen. Looks like a postage stamp. I did have to call my ISP to the the specs on what to enter when setting it up. It asks if you have a "POP" account and for the incoming and outgoing mailer server info.

Good luck,

Becky
Web & Graphic Designer, LLL Leader, teacher (in my previous life; pre-kids) and Mama to my two daughters (who think the Apple booty is theirs)
QUOTE Thanks
Mr Bobbins

 
Mr Bobbins's Avatar
 
Member Since: Jan 29, 2005
Location: Legoland
Posts: 790
Mr Bobbins has a spectacular aura about

Mr Bobbins is offline
Hey rcronin,
This post is two years old now so is getting on a bit, good idea to keep an eye on the date of a thread.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« iphoto not loading photos from library | Port Scanner »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Could be the dumbest question of all time.... donnation25 Switcher Hangout 12 05-10-2005 09:27 AM
Video production question macinsandiego Movies and Video 4 11-17-2004 07:39 AM
Another formatting question: sorry mig.gentry iPod Hardware and Accessories 2 09-15-2004 04:17 PM
Postscript question battleangel444 OS X - Operating System 2 07-09-2004 12:45 PM
OS question PRinMD Switcher Hangout 2 02-17-2004 11:15 AM

All times are GMT -4. The time now is 08:34 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?