New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Apps and Games Discussion of applications and games available for Mac OS X.

iWeb Templates Accidentally Deleted


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
backdraft999

 
Member Since: Feb 04, 2009
Posts: 2
backdraft999 is on a distinguished road

backdraft999 is offline
I have a website published with iWeb '08. I have since purchased and installed iWeb '09. Everything was fine until yesterday when I decided to delete thousands of duplicate pictures I have on my Mac/external hard drive (long story). I used Araxis' Find Duplicate Files & recommend it.

The problem is that I accidentally deleted a few templates that came with iWeb '08 that I used to build my site. I have tried using Time Machine (twice) to go back to earlier times and restore iWeb. I have even uninstalled iWeb '09 and reinstalled it. But when I open iWeb, it still says I am missing files. For example, some of the files that are missing are: LayeredPaper_01.jpg, Creme_sidebar_frame__05.png, etc.

Any help or suggestions would be greatly appreciated!! Thanks...
Billy
QUOTE Thanks
chscag

 
chscag's Avatar
 
Member Since: Jan 23, 2008
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 40,927
chscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond repute
Mac Specs: 27" iMac i5, 3.2 GHz, iPad 3, iPhone 5c, 3 iPods, Yosemite

chscag is offline
Restoring iWeb 08 from Time Machine backups may not restore the missing files if they were not included in part or part of the iWeb 08 folder or program. What you're going to need to do is use Spotlight to search through your Time Machine backups that you made prior to the installation of iWeb 09. When you find the files that are missing, restore them.

Regards.
QUOTE Thanks
muso

 
muso's Avatar
 
Member Since: Jan 15, 2003
Location: Whangarei, New Zealand
Posts: 2
muso has a reputation beyond reputemuso has a reputation beyond reputemuso has a reputation beyond reputemuso has a reputation beyond reputemuso has a reputation beyond reputemuso has a reputation beyond reputemuso has a reputation beyond reputemuso has a reputation beyond reputemuso has a reputation beyond reputemuso has a reputation beyond reputemuso has a reputation beyond repute
Mac Specs: Pwnt

muso is offline
I've done a bit of searching and it looks like the template files are stored within the iWeb package itself, so it's weird that a restore of the iWeb application doesn't give you the templates. Same deal with a reinstall.

Spotlight searching won't necessarily work, since it won't search in packages. Maybe as a test, go back to before you deleted the photos, go to /Applications/iWeb, right-click or control click the icon and select show package contents. Have a dig around in there and see if you can find the missing template files.

I'm in your forums, writing sentences in a grammatically acceptable manner.
QUOTE Thanks
backdraft999

 
Member Since: Feb 04, 2009
Posts: 2
backdraft999 is on a distinguished road

backdraft999 is offline
Thank you so much for the quick responses... I'm going to try everything you suggested and as soon as I get it figured out, I'll let you know what worked! Again, Thank you!
QUOTE Thanks
tbrennan

 
Member Since: Jun 04, 2010
Posts: 3
tbrennan is on a distinguished road

tbrennan is offline
Hello, I am having the same issue. I reinstalled iWeb with a new Domain.sites2 file, there were no issues. Then, when I placed my Domain.sites2 file back, the same issue.

Did you ever get this fixed? Any help would be appreciated!
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« iWeb and adding entries via e-mail | iTunes video format? »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Accidentally deleted a folder from the Library... RJ9 OS X - Operating System 4 10-31-2008 07:16 PM
I accidentally deleted hidden files HELP!! foxie4 OS X - Operating System 2 09-29-2008 01:25 AM
Accidentally deleted my "web.mac.com" Welcome Carleen Switcher Hangout 2 05-19-2008 02:24 AM
Deleted domain file in iWeb - How to get it back Jonnyfive OS X - Apps and Games 1 02-08-2008 06:47 PM
crap accidentally deleted something! terpfan Apple Notebooks 15 11-04-2004 11:28 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:13 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?