New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
OS X - Apps and Games Discussion of applications and games available for Mac OS X.

Yahoo! Messenger - Application Not Responding


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
spikedesmith

 
Member Since: Jan 04, 2008
Posts: 4
spikedesmith is on a distinguished road

spikedesmith is offline
I am having consistent problems with Yahoo! Messenger not responding. I am running Mac OS 10.5.2 and Yahoo! Messenger 3.0 beta 3 (98855). This is what happens:

1. Launch YM
2. Start a chat with somebody; type 1-N messages
3. Person responds - I can see the first message
4. At this point if either one of the people in conversation starts typing, YM hangs; if I click it in the dock it says "Application Not Responding"

I have un-installed and re-installed YM. I am just using chat and no voice/webcam. Anybody else having this problem?

When I kill the app (force quit) here is a bit of the report that is generated.

Thanks - Jim

Error report:

Date/Time: 2008-04-28 15:47:27 -0700
OS Version: 10.5.2 (Build 9C7010)
Architecture: i386
Report Version: 4

Command: Yahoo! Messenger
Path: /Applications/Yahoo! Messenger.app/Contents/MacOS/Yahoo! Messenger
Version: 3.0 beta 3 (98855)
Parent: launchd [149]

PID: 8867
Event: hang
Time: 50.71s
Steps: 410


Process: Yahoo! Messenger [8867]
Path: /Applications/Yahoo! Messenger.app/Contents/MacOS/Yahoo! Messenger
QUOTE Thanks
Lifeisabeach

 
Lifeisabeach's Avatar
 
Member Since: Sep 30, 2007
Location: Wilmington, NC
Posts: 6,929
Lifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond reputeLifeisabeach has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac i3 (mid-2010) + OS 10.9; TV 3; iPhone 5S; iPad 4

Lifeisabeach is offline
Well it is a beta. Try using Adium instead.
QUOTE Thanks
KiwiJenn

 
KiwiJenn's Avatar
 
Member Since: Nov 18, 2007
Location: Auckland, NEW ZEALAND
Posts: 289
KiwiJenn will become famous soon enough
Mac Specs: iMac = 20-inch, 2.4GHz Intel Core 2 Duo, 2GB RAM, 320GB HD, Leopard. iPod Nano = 4GB, Silver

KiwiJenn is offline
Yes I had the same problem two days ago. YM gave me the Application Not Responding error too over two days, I just sent the report to Yahoo and then YM relaunched. YM crashed about 5 times over those 2 days. YM hasn't done this now, somehow it fixed itself

I was also being disconnected and automatically connected a dozen times, this has stopped and was a problem at the Yahoo Server end. I posted about this in the Switcher's Forum.
QUOTE Thanks
spikedesmith

 
Member Since: Jan 04, 2008
Posts: 4
spikedesmith is on a distinguished road

spikedesmith is offline
I tracked down the problem after trying another account that did not have the same problem. The problem was trying to use a custom sound. I had the following settings enabled:

Enable alert sounds
Event: Receive First Instant Message = Play Sound: Receive Message
Event: Receive Instant Message = Play Sound: Custom Sound (/Users/me/Library/Sounds/newalert.wav)

The .wav sound appeared to be corrupted (I checked the size against a Time Machine backup and the size was smaller). This explained why I was able to receive the first message (since the Receive Message sound was triggered) but not subsequent messages. I removed the Customer Sound and everything works.

Hope this helps out somebody in the future!
QUOTE Thanks
suzannm

 
Member Since: May 31, 2008
Posts: 2
suzannm is on a distinguished road

suzannm is offline
i'm having problems with the new beta too. for some reason whenever i try to sign on, it apparently does, but the interface still shows the sign in as in progress (blank with that little swirly thing at the bottom). any suggestions?
QUOTE Thanks
Eric559

 
Eric559's Avatar
 
Member Since: Jul 18, 2007
Location: Central California
Posts: 3,185
Eric559 is a glorious beacon of lightEric559 is a glorious beacon of lightEric559 is a glorious beacon of lightEric559 is a glorious beacon of lightEric559 is a glorious beacon of lightEric559 is a glorious beacon of light
Mac Specs: 2.16GHz C2D MacBook w/ 2GB RAM & 120GB HD. HTC Droid Incredible.

Eric559 is offline
Quote:
Originally Posted by suzannm View Post
i'm having problems with the new beta too. for some reason whenever i try to sign on, it apparently does, but the interface still shows the sign in as in progress (blank with that little swirly thing at the bottom). any suggestions?
Try the non beta version?
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« personal web sharing | Entourage Forwarding E-mails without permission »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Yahoo Messenger Problem KiwiJenn Switcher Hangout 6 04-29-2008 03:16 PM
No sound/mic with Yahoo Messenger?? ensyed OS X - Apps and Games 0 12-20-2007 08:46 AM
Yahoo messenger ncooper15 Schweb's Lounge 4 04-13-2006 03:19 PM
Mac Yahoo Messenger idea3 OS X - Operating System 0 12-09-2004 07:54 PM
Problems using Yahoo Messenger JackTheTripper Schweb's Lounge 2 02-14-2004 12:37 PM

All times are GMT -4. The time now is 08:47 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?