New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Music, Audio, and Podcasting Do you use your Mac to create music? This is the place for discussions on creating and editing music on the Mac!

Crackling sound appears when recording in garageband


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
krishu

 
Member Since: Jun 24, 2014
Posts: 1
krishu is on a distinguished road

krishu is offline
Hey guys I'm really going crazy over here!
I am using a EMU-usb 0404 audio device for recording. When i record any instrument or even vocals, i get a crackling random sound during the whole recording, as the device receives more audio info, the more these crackling sounds appear.
I know its a buffer problem, but I do not know how to access these settings inside garageband. I did it on my emu controls panel and set the sample rate as 44.1khz, same as in garageband. If i set my sample rate at another number, when i open garageband it drops down automatically to 44.1khz.

I am really trying to see where is the problem here, i guess its a buffer millisecond size. I use the same EMU device in windows 7 for cubase 5, and it works perfectly (over there i can access the buffer size of the device and set it to what i want, if i set a low size buffer, crackling appears of course, but as i increase buffer size, its goes off completely)

Any help will be greatly appreciated! thanks!!

Chris,


PS: This is what I'm working with
Processor 2.4 GHz Intel Core i5
Memory 8 GB 1600 MHz DDR3
Software OS X 10.9.3 (13D65)

Last edited by krishu; 06-24-2014 at 10:49 PM. Reason: adding PS
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Logic Pro X on a 2009 Mac mini? | New Amps in GB 10.0.2? »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
MBP - No Sound? tarheel Apple Notebooks 1 03-22-2014 11:07 PM

All times are GMT -4. The time now is 10:12 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?