Results 1 to 6 of 6
  1. #1


    Member Since
    Apr 23, 2013
    Posts
    17
    Altec Lansing 251 buzzing sound
    I have the Altec Lansing 251 speaker setup, and once I switch them on there is a loud buzzing sound, even when not connected to my Mac. The sound starts when I connect the right front speaker, and stops when I unplug it from the back of the subwoofer. Any ideas what might be causing this?

  2. #2

    bobtomay's Avatar
    Member Since
    Dec 22, 2006
    Location
    Texas, where else?
    Posts
    26,541
    Specs:
    15" MBP '06 2.33 C2D 4GB 10.7; 13" MBA '14 1.8 i7 8GB 10.11; 21" iMac '13 2.9 i5 8GB 10.11; 6S
    Typically a fault of the speaker wire being damaged, e.g. the 2 wires inside the cable are touching at some point along the line.
    I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
    In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.

  3. #3


    Member Since
    Apr 23, 2013
    Posts
    17
    I see, sounds hard to fix then :S

  4. #4

    bobtomay's Avatar
    Member Since
    Dec 22, 2006
    Location
    Texas, where else?
    Posts
    26,541
    Specs:
    15" MBP '06 2.33 C2D 4GB 10.7; 13" MBA '14 1.8 i7 8GB 10.11; 21" iMac '13 2.9 i5 8GB 10.11; 6S
    Depends, if these speakers have permanently attached wires on them, yeah, pitr troubleshooting / replacing the wire.
    I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
    In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.

  5. #5


    Member Since
    Jan 22, 2010
    Location
    Victoria, BC
    Posts
    20,911
    Specs:
    Mid-2012 MBP (16GB, 1TB HD), Monoprice 24-inch second monitor, iPhone 5s 32GB, iPad Air 2 64GB
    And we're sure that this couldn't be a problem caused by an ungrounded connection?

  6. #6


    Member Since
    Apr 23, 2013
    Posts
    17
    Anything else I can do to troubleshoot?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Altec Lansing FX5051 usb problem.
    By funkdabeat in forum Music, Audio, and Podcasting
    Replies: 5
    Last Post: 02-22-2010, 08:31 AM
  2. Altec Lansing Speaker Problems!
    By kznefkt in forum Music, Audio, and Podcasting
    Replies: 1
    Last Post: 01-14-2006, 09:22 AM
  3. Altec Lansing unveils inMotion for iPods
    By Murlyn in forum Other Hardware and Peripherals
    Replies: 0
    Last Post: 10-01-2003, 04:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •