New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Music, Audio, and Podcasting Do you use your Mac to create music? This is the place for discussions on creating and editing music on the Mac!

Firewire issues


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
michaelr

 
Member Since: Aug 15, 2010
Posts: 5
michaelr is on a distinguished road

michaelr is offline
Hello, I have an iMac 10.6.4. I have been trying with no success to hook up (via firewire) to the Alesis Multimix 8. I also have the Tascam 1804. I downloaded the correct drivers for each source. Followed all directions such as turning units off and restarting. For some reason, it seems the iMac does not see either of the units. I have been alternating the units several times, removing and re-installing the drivers. Yet, I cannot see the either unit in hardware overview, nor in Logic Express. I am using a new firewire 9 pin to 6 pin cable. When I click on the icon for the Alesis unit, I get a message saying "Alesis Firwire, no devices found, connect devices" The Alesis does not show in Logic Express either. As far as the Tascam is concerned, their message states, FW1804 not available. It seems the iMac just does not recognize any of these units. Can anyone shed light on this for me please, I would hate to run out an buy another interface!
QUOTE Thanks
JUKE179r

 
JUKE179r's Avatar
 
Member Since: Nov 01, 2009
Location: DohaLondonVegas
Posts: 882
JUKE179r is a jewel in the roughJUKE179r is a jewel in the roughJUKE179r is a jewel in the rough
Mac Specs: '07 MBP 256GB SSD/6GB RAM/SL <--DAW!!!

JUKE179r is offline
Are you using external power or self powered (Firewire only) for the Alesis and Tascam?

MBP 3,1 & 4,1 w/ Vertex 4 SSD | Logic Pro 9 | Ableton Live 8 | Traktor Pro 2 | AKAI MPK-49 | Roland MV-8000, TR-808 & TR-909 | Ensoniq ASR-10 | x0xb0x #911 | Denon DN-MC6000 | (3) Technics SL-1200MK1 | 3000+ vinyl records
QUOTE Thanks
michaelr

 
Member Since: Aug 15, 2010
Posts: 5
michaelr is on a distinguished road

michaelr is offline
I am using the dedicated power for each unit. Each unit has it's own power supply
QUOTE Thanks
michaelr

 
Member Since: Aug 15, 2010
Posts: 5
michaelr is on a distinguished road

michaelr is offline
oK, let me ask this, has anyone had success with either the Tascam Fw1804 or the Alesis Multimix (both firewire) working with the new iMac? I wrote to Alesis they have not responded. Tascam is next, but from what I have been reading, they either don't respond or don't support this model.
QUOTE Thanks
thedoc

 
thedoc's Avatar
 
Member Since: Aug 10, 2010
Location: United Kingdom
Posts: 94
thedoc will become famous soon enough
Mac Specs: 20" iMac 2.4Ghz Core 2 Duo :: 13.3" MacBook 2.2Ghz Core 2 Duo

thedoc is offline
I can't speak about the FireWire version, however I have MultiMix 12 USB, which I can get talking nicely to Audacity, for me it was pretty much plug and play.
QUOTE Thanks
michaelr

 
Member Since: Aug 15, 2010
Posts: 5
michaelr is on a distinguished road

michaelr is offline
Well, that is what I thought Mac was all about, plug and play. I had both units working with a (windows xp) laptop. I was so happy to climb aboard onto Mac. I just can't figure this out. btw, When I go into "About this Mac", and then "more info", then to "Firewire", it shows "Firewire bus, maximum speed 800"
Does this mean the port is good and working??
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Microphone and Audacity Trouble | convert m4a with images and sound »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Odd issues when hooking up Firewire Drive markwco OS X - Operating System 3 04-29-2009 10:32 AM
wtf just happened..... iLEFTOVERCRACK Apple Notebooks 9 06-12-2008 04:26 AM
iMac G3 Firewire Enclosure Question youngwun0 Apple Desktops 0 07-02-2007 10:22 AM
FireWire stopped working (10.4.10 update?) arildgismervik OS X - Operating System 7 06-30-2007 11:57 PM
Firewire hub and stuff... Macman Other Hardware and Peripherals 4 12-27-2004 02:38 PM

All times are GMT -4. The time now is 02:12 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?