New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Music, Audio, and Podcasting Do you use your Mac to create music? This is the place for discussions on creating and editing music on the Mac!

m-audio FireWire 410 installation problem


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Mr Logic

 
Member Since: Jul 28, 2010
Posts: 4
Mr Logic is on a distinguished road

Mr Logic is offline
Hey,

Can anyone help me as i am getting desperate! I bought a new iMac 21.5inch last week and am having problems installing the m-audio firewire 410. I have downloaded the latest snow leopard os 10.6.4, and also have the latest driver for that version. When i installed the driver software i was told to shut down the mac and plug in the firewire device and then reboot, but it just doesnt show up on the desktop and says that it cant be found.. The power light flashes on. anybody help??
QUOTE Thanks
JUKE179r

 
JUKE179r's Avatar
 
Member Since: Nov 01, 2009
Location: DohaLondonVegas
Posts: 882
JUKE179r is a jewel in the roughJUKE179r is a jewel in the roughJUKE179r is a jewel in the rough
Mac Specs: '07 MBP 256GB SSD/6GB RAM/SL <--DAW!!!

JUKE179r is offline
I have an M-Audio FireWire Audiophile that I turn on first before I turn on my MBP. If I turn on the Audiophile after I boot up, the blue light flashes on it also.
I have OS10.5.8

MBP 3,1 & 4,1 w/ Vertex 4 SSD | Logic Pro 9 | Ableton Live 8 | Traktor Pro 2 | AKAI MPK-49 | Roland MV-8000, TR-808 & TR-909 | Ensoniq ASR-10 | x0xb0x #911 | Denon DN-MC6000 | (3) Technics SL-1200MK1 | 3000+ vinyl records
QUOTE Thanks
Mr Logic

 
Member Since: Jul 28, 2010
Posts: 4
Mr Logic is on a distinguished road

Mr Logic is offline
Hi, i tried this aswell but it still doesnt seem to "see" it
QUOTE Thanks
JUKE179r

 
JUKE179r's Avatar
 
Member Since: Nov 01, 2009
Location: DohaLondonVegas
Posts: 882
JUKE179r is a jewel in the roughJUKE179r is a jewel in the roughJUKE179r is a jewel in the rough
Mac Specs: '07 MBP 256GB SSD/6GB RAM/SL <--DAW!!!

JUKE179r is offline
Did you use the correct 32 or 64 bit 410 driver or the 10.6.3 driver?

MBP 3,1 & 4,1 w/ Vertex 4 SSD | Logic Pro 9 | Ableton Live 8 | Traktor Pro 2 | AKAI MPK-49 | Roland MV-8000, TR-808 & TR-909 | Ensoniq ASR-10 | x0xb0x #911 | Denon DN-MC6000 | (3) Technics SL-1200MK1 | 3000+ vinyl records
QUOTE Thanks
Mr Logic

 
Member Since: Jul 28, 2010
Posts: 4
Mr Logic is on a distinguished road

Mr Logic is offline
The driver is the same for both man. I ended up taking it back to the store and after testing it with other devices it was found to have a duff port (useless!). So they then exchanged it for the new edition i3 iMac which only came out 2 days ago for the same price as i paid for the older duo core iMac - Happy days.. I win! Thank god that i was sold an iMac last week with a broken firewire port eh!
After getting it back home and installing the driver it booted up first time.
QUOTE Thanks
JUKE179r

 
JUKE179r's Avatar
 
Member Since: Nov 01, 2009
Location: DohaLondonVegas
Posts: 882
JUKE179r is a jewel in the roughJUKE179r is a jewel in the roughJUKE179r is a jewel in the rough
Mac Specs: '07 MBP 256GB SSD/6GB RAM/SL <--DAW!!!

JUKE179r is offline
Glad to hear that. Congrats!

MBP 3,1 & 4,1 w/ Vertex 4 SSD | Logic Pro 9 | Ableton Live 8 | Traktor Pro 2 | AKAI MPK-49 | Roland MV-8000, TR-808 & TR-909 | Ensoniq ASR-10 | x0xb0x #911 | Denon DN-MC6000 | (3) Technics SL-1200MK1 | 3000+ vinyl records
QUOTE Thanks
Mr Logic

 
Member Since: Jul 28, 2010
Posts: 4
Mr Logic is on a distinguished road

Mr Logic is offline
Cheers! happy days.. all i need now is a copy of logic 9 instead of having to use garage band (which aint too bad but lacks a lot of power)

QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« iMac, soundcard & music production? | Why no count-in in Logic 9? »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Freeware Audio Application? TechieJustin Music, Audio, and Podcasting 0 05-29-2010 02:26 AM
Problem with M Audio Axiom 61 and my Macbook Pro brianrose Music, Audio, and Podcasting 5 03-05-2010 01:32 AM
Safari and Facebook Problems MrTissues OS X - Apps and Games 7 02-26-2009 06:01 PM

All times are GMT -4. The time now is 10:57 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?