New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus • Advice and insight from world-class Apple enthusiasts • Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Movies and Video For people making movies and editing video with their Mac.

Borrowed clips always missing!


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
cameronryan

 
cameronryan's Avatar
 
Member Since: Sep 16, 2006
Location: BANGKOK
Posts: 215
cameronryan can only hope to improve
Mac Specs: MBP

cameronryan is offline
Yep, me again!

This has happened before but I've let it go, this time I can't.

I have almost finished a music video tribute to all the colleagues I worked with and 99% of the clips I imported directly from cassette/camera, however I also took about 6 clips from a previous project on a HD by dragging them onto the desktop, quitting movie, ejecting HD, re-loading movie on my current project then dragging them into the clips pane and integrating them where desired.

This works fine until I quit for lunch and re-open later. As the project loads I get the usual box asking me if I want to view trash but before that I get a box telling me that

A PROJECT FILE IS MISSING:

The file “****_1” couldn’t be opened and is being skipped. Click “Ignore All” to skip any remaining missing file messages.


Then the same to any other clips I imported from elsewhere. Have tried it again and reloading etc... Strangely enough I see a glimpse of the clips I wanted as it keeps the transition tabs!

Does this sound familiar and is there a solution?

Where are ya Pulse old buddy?!!
QUOTE Thanks
NanoBite

 
Member Since: Oct 27, 2005
Posts: 4,714
NanoBite is an unknown at this point

NanoBite is offline
Is the missing project file or files the ones that came from the ext HD?

Once you added these 6 other clips, did you preview them once integrated into your project?

PS. I've been watching a movie I taped using my EyeTV device ... it's a Arnie classic ...
QUOTE Thanks
cameronryan

 
cameronryan's Avatar
 
Member Since: Sep 16, 2006
Location: BANGKOK
Posts: 215
cameronryan can only hope to improve
Mac Specs: MBP

cameronryan is offline
Yes, yes and what's eye TV?

"Man's function is to live not exist."

Jack London
QUOTE Thanks
NanoBite

 
Member Since: Oct 27, 2005
Posts: 4,714
NanoBite is an unknown at this point

NanoBite is offline
EyeTV is digital terrestrial tv. It's a USB stick that receives the free to air tv here is Aust.

Carnivology-Binhead is fantastic! Love it to bits. Great visually and musically!

So you added the clips and they played in iMovie without hitch. Then you saved the project and when you returned to it ... the "imported 6" were gone? Or still there but unplayable .... What if you drag them back to the section to the right of the viewing pane? Can you upload a screenie?
QUOTE Thanks
cameronryan

 
cameronryan's Avatar
 
Member Since: Sep 16, 2006
Location: BANGKOK
Posts: 215
cameronryan can only hope to improve
Mac Specs: MBP

cameronryan is offline
Sounds interesting, thankyou and yes they played without a hitch, then saved, quitted and re-loaded and the "Imported six" (I like that) were gone but it did tell me that as it was loading that one was missing and unless I clicked 'ignore all' it would say and this clip and all the others were also missing, which they were. Gone from timeline and viewing pane also.

A screenie, Pulse?

I've gotta have dinner but I'll be back!

"Man's function is to live not exist."

Jack London
QUOTE Thanks
NanoBite

 
Member Since: Oct 27, 2005
Posts: 4,714
NanoBite is an unknown at this point

NanoBite is offline
OK, have you checked iMovie Trash (Shift + Command + T)?

So, the 'Imported 6' have vanished in a Twighlight Zone fashion ...?

I really don't know what to say about this Cam .... you've done everything in the correct manner and despite this - the clips have vanished. So there's no real point in uploading a screenshot.

It looks like you need to re-import the '6' again, BUT THIS TIME .... when they are sitting in the Clips Pane and you are ready to drag them to the Timeline .... please promise me you'll press the Option key and copy them to the Timeline instead. This way you will always have the originals intact should the same thing happen again. See my attached image.
Attached Images
File Type: jpg Picture 1.jpg (61.6 KB, 5 views)
QUOTE Thanks
cameronryan

 
cameronryan's Avatar
 
Member Since: Sep 16, 2006
Location: BANGKOK
Posts: 215
cameronryan can only hope to improve
Mac Specs: MBP

cameronryan is offline
The duplicate clips are still on the desktop, here's a screenshot (don't know how to thumbnail it, it's a miracle I've managed a screenshot) but notice the highlighted transition tab showing up on the main screen.

I re-loaded two of the clips, pressed the 'Option' key next to the Apple key but nothing happened. Didn't see any option option in the drop downs.


"Man's function is to live not exist."

Jack London
QUOTE Thanks
NanoBite

 
Member Since: Oct 27, 2005
Posts: 4,714
NanoBite is an unknown at this point

NanoBite is offline
When you press the Option key while dragging a clip you copy it. So it stays in the Clips Pane and appears on the Timeline.

Where you have more than one Transition in a row, is that where clips have dissappeared? I'm not sure what the significance of the highlighted Transition is.
QUOTE Thanks
cameronryan

 
cameronryan's Avatar
 
Member Since: Sep 16, 2006
Location: BANGKOK
Posts: 215
cameronryan can only hope to improve
Mac Specs: MBP

cameronryan is offline
Quote:
Where you have more than one Transition in a row, is that where clips have dissappeared?
Not the entire clip, just the fraction taken up by the transition, so the three tabs when played are simply a rapid glimpse of three would be clips that bridge between two 'normal' clips.

I'll try the Option thing again and get back to you.

"Man's function is to live not exist."

Jack London
QUOTE Thanks
cameronryan

 
cameronryan's Avatar
 
Member Since: Sep 16, 2006
Location: BANGKOK
Posts: 215
cameronryan can only hope to improve
Mac Specs: MBP

cameronryan is offline
No, didn't make any difference. Apples are wonderful machines but I think they should think twice before using 'It just works' as a slogan.

"Man's function is to live not exist."

Jack London
QUOTE Thanks
cameronryan

 
cameronryan's Avatar
 
Member Since: Sep 16, 2006
Location: BANGKOK
Posts: 215
cameronryan can only hope to improve
Mac Specs: MBP

cameronryan is offline
UPDATE:

I solved the problem short term by simply not quitting until not only had I completed the project, but uploaded it to YouTube and burned a DVD.

It was saved many times and as I predicted, when re-loaded the two borrowed clips are absent and everything is a few seconds out of time with the music.

Do mission accomplished but problem still there - the mystery continues.

"Man's function is to live not exist."

Jack London
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Run of movies? | Can't Import Movies Into iMovie »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Software to do combine clips? terpfan Movies and Video 0 02-01-2007 12:22 PM
imovie: even if clips deleted... file size stays the same. WHY? diana Movies and Video 4 09-15-2006 07:49 AM
iChat and Missing Sync BushyMark Switcher Hangout 0 09-02-2006 06:05 PM
Stripping Sound From Clips? mrfu Movies and Video 0 07-04-2006 05:51 AM
Smoothing Clips in Final Cut Express HD mphubbar Movies and Video 4 06-27-2005 05:34 PM

All times are GMT -4. The time now is 06:27 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?