New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Movies and Video For people making movies and editing video with their Mac.

Videos no longer playing in Youtube....help please


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
mach1ne

 
Member Since: Oct 25, 2011
Posts: 6
mach1ne is on a distinguished road

mach1ne is offline
Hi,
I have an old Macbook using version 10.5.8. And in the last three days I can no longer play videos on youtube. The video 'screen' remains black and with no transport controls visible (see attached screenshot). This is happening with every video I look at now. Before it always worked fine. Even my old Powerbook still plays videos (albeit slowly!). My new MacBook Pro is also fine. So it's just this Macbook. I have checked if I need any software updates but none are showing up.
Some help would be much appreciated.
Thanks,
Gordon
Attached Images
File Type: png Picture 3.png (399.3 KB, 22 views)
QUOTE Thanks
chas_m

 
chas_m's Avatar
 
Member Since: Jan 22, 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 17,498
chas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond repute
Mac Specs: 2012 MBP, Black speakers, Black Benq second monitor, black(ish) iPhone 5s, Black 2012 iPad, etc.

chas_m is offline
Update your Flash.
QUOTE Thanks
mach1ne

 
Member Since: Oct 25, 2011
Posts: 6
mach1ne is on a distinguished road

mach1ne is offline
yeah, I did that....but that's not working either.

The longer I look around, the more I'm finding this is happening to other people too. I have added to a similar thread on macrumors.com

YouTube videos won't load - MacRumors Forums
QUOTE Thanks
cwa107

 
cwa107's Avatar
 
Member Since: Dec 20, 2006
Location: Middletown, Pennsylvania
Posts: 26,622
cwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD

cwa107 is offline
Maybe try switching YouTube over to HTML5?

YouTube - HTML5

Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!
QUOTE Thanks
mach1ne

 
Member Since: Oct 25, 2011
Posts: 6
mach1ne is on a distinguished road

mach1ne is offline
ah yes, I had that in mind actually after seeing someone else mention this yesterday....but haven't had the chance to get back on my other mac (I'm on my MacBook Pro at the moment).

but yes....will give that a try.....thanks for reminding me.

any ideas why this is happening now to people? Did youtube change something recently?
QUOTE Thanks
cwa107

 
cwa107's Avatar
 
Member Since: Dec 20, 2006
Location: Middletown, Pennsylvania
Posts: 26,622
cwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD

cwa107 is offline
Quote:
Originally Posted by mach1ne View Post
ah yes, I had that in mind actually after seeing someone else mention this yesterday....but haven't had the chance to get back on my other mac (I'm on my MacBook Pro at the moment).

but yes....will give that a try.....thanks for reminding me.

any ideas why this is happening now to people? Did youtube change something recently?
It's probably Flash, not YouTube. Flash gets updated constantly for stability and security problems. That's part of the reason there is such a push to get rid of it.

Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!
QUOTE Thanks
mach1ne

 
Member Since: Oct 25, 2011
Posts: 6
mach1ne is on a distinguished road

mach1ne is offline
Bingo.....look what I found here:

YouTube

I'd been selected automatically to be part of a trial for html 5 which I'm guessing was done just a few days ago without telling me.

At the bottom of the page it says 'leave the html 5 trial' and hey presto...the videos now work.....I will share this on the other forums

Thanks all
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« iMovie sharing | video format for Brookstone Digital Frame »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Mac Mini for YouTube Videos on HDTV SJGUY99 Apple Desktops 0 11-08-2010 08:07 PM

All times are GMT -4. The time now is 09:44 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?