New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Movies and Video For people making movies and editing video with their Mac.

Video in iMovie


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
ellenmac

 
Member Since: Jan 21, 2012
Location: Victoria Australia
Posts: 83
ellenmac is on a distinguished road
Mac Specs: iMac , iPad , MBP, iPod

ellenmac is offline
I have just bought a Olympus OM-M5 camera. So I took some video today in HD video. I am able to see it just fine in Lightroom. Next I tried to put it into iMovie. It was just importing ,it shut down iMovie so was unable to get it in to the program. Why would this be ? I have a one year old iMac with lion. Can any of you shed some light on this?
QUOTE Thanks
gsahli

 
Member Since: Dec 11, 2010
Posts: 1,152
gsahli is a jewel in the roughgsahli is a jewel in the roughgsahli is a jewel in the rough

gsahli is offline
To complete the info you've given us...
How much RAM and how much hard drive free space do you have? What version of iMovie is that? How long are the videos and how large the files?
QUOTE Thanks
ellenmac

 
Member Since: Jan 21, 2012
Location: Victoria Australia
Posts: 83
ellenmac is on a distinguished road
Mac Specs: iMac , iPad , MBP, iPod

ellenmac is offline
Hi, the hard drive is 90 procent empty (1 gig) it has 4gig ram. What version iMovie I don't know. My iMac is one year old. 27" 3.1gh . I was trying to import 4 clips total of 8 minutes in HD quality. The highest the camera has. It did not take long to import in to Lightroom.
QUOTE Thanks
codda

 
Member Since: Apr 20, 2010
Posts: 472
codda is a jewel in the roughcodda is a jewel in the rough
Mac Specs: 21.5 iMac 3.06 ghz 12gb ram 500g HD iPad 2 16G

codda is offline
Import straight from the SD card and see if the problem occurs again.
QUOTE Thanks
ellenmac

 
Member Since: Jan 21, 2012
Location: Victoria Australia
Posts: 83
ellenmac is on a distinguished road
Mac Specs: iMac , iPad , MBP, iPod

ellenmac is offline
The strange thing is I did import it to Photoshop just fine , also in to Lightroom but it will not import straight from the card in to iMovie on the imac. The other weird thing is it did import from card to MacBook Pro in to iMovie. iMac runs Lion and MacBook Pro has mountain lion .
QUOTE Thanks
chas_m

 
chas_m's Avatar
 
Member Since: Jan 22, 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 17,502
chas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond repute
Mac Specs: 2012 MBP, Black speakers, Black Benq second monitor, black(ish) iPhone 5s, Black 2012 iPad, etc.

chas_m is offline
I suspect that improvements in iMovie under Mountain Lion -- particularly with regards to how it handles AVCHD -- is the key there.

I don't know if you can upgrade iMovie to the latest version in Lion, but check the version on your ML machine and the one on your Lion machine and I suspect there will be a difference. Let us know what versions you have and we can suggest further courses of action.
QUOTE Thanks
ellenmac

 
Member Since: Jan 21, 2012
Location: Victoria Australia
Posts: 83
ellenmac is on a distinguished road
Mac Specs: iMac , iPad , MBP, iPod

ellenmac is offline
Hi Chas_m The Imovie in Mountain lion uploaded the video clips fairly fast. I managed to upload two small clips total of 45 second to the imac it took almost 8 minutes. Took only 1minute in to Photoshop.
The settings are for the imac 960x i forget what the other was, and 25 frames ps. set to Pal as that is what we have here in Australia. The OM-D5 does not have AVCHD to my knowledge. My G3 does have AVCHD and I have never had a problem with that on the Imac with Lion. I has me puzzled why this is.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« SSD upgrade or new machine? | Motion judder »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 08:57 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?