Results 1 to 4 of 4
  1. #1


    Member Since
    Oct 18, 2010
    Location
    Last house almost at the end of the street, Ireland.
    Posts
    7
    Specs:
    Super Sized.
    iMovie Video In Video Problem
    I am recently the proud owner of a new MacBook Pro and I loving the capabilities of it. There is something with iMovie though that I can't seem to get right. i have watched the video about this on the iLife Tutorial and it still not working.
    I can get the picture in video fine, but when I try to put video in video all it does is pushes the video to the side instead of allowing me to drop it on top and get the drop down list to get the options.
    Am I not positioning things correctly? I don't know what I am doing wrong. I have gone into, "iMovie", "Preferences" and ticked the box for "Show Advanced Tools" but it is just not letting me do it.

    Please will somebody tell me the answer?


    Thank you very much,



    Thenodfather.

  2. #2

    xstep's Avatar
    Member Since
    Jun 25, 2005
    Location
    On the road
    Posts
    3,231
    Specs:
    2011 MBP, i7, 16GB RAM, MBP 2.16Ghz Core Duo, 2GB ram, Dual 867Mhz MDD, 1.75GB ram, ATI 9800 Pro vid
    What version of iMovie do you have? It should be iMovie 09 version 8.x.x if your new MBP is actually 'new'. When asking software questions, always post the version.

    If you have iMovie 09, go into iMovie Preferences, select the General tab, and make sure 'Show Advanced Tools' is check marked (on/active).
    CameraTime - Time lapse photography for novice and advanced users.

    When asking questions, post the version of your software. You'll receive better answers.

    Please post your results to the thread as it is good feedback.

  3. #3


    Member Since
    Oct 18, 2010
    Location
    Last house almost at the end of the street, Ireland.
    Posts
    7
    Specs:
    Super Sized.
    That's Great.....
    Thank you for your help that worked perfectly.

  4. #4

    xstep's Avatar
    Member Since
    Jun 25, 2005
    Location
    On the road
    Posts
    3,231
    Specs:
    2011 MBP, i7, 16GB RAM, MBP 2.16Ghz Core Duo, 2GB ram, Dual 867Mhz MDD, 1.75GB ram, ATI 9800 Pro vid
    LOL! I think you have the record. Four months for a confirmation message.

    Glad to hear it worked.
    CameraTime - Time lapse photography for novice and advanced users.

    When asking questions, post the version of your software. You'll receive better answers.

    Please post your results to the thread as it is good feedback.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Video in iMovie
    By ellenmac in forum Movies and Video
    Replies: 6
    Last Post: 11-27-2012, 08:20 PM
  2. iMovie problem - video insertion issue?
    By mgaskell007 in forum Movies and Video
    Replies: 0
    Last Post: 09-27-2012, 04:20 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 03-07-2010, 11:26 AM
  4. First iMovie Video!!
    By vjs0710 in forum Schweb's Lounge
    Replies: 0
    Last Post: 03-16-2008, 02:14 PM
  5. video fx in iMovie 08???
    By NickF182 in forum Movies and Video
    Replies: 1
    Last Post: 01-26-2008, 02:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •