New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Movies and Video For people making movies and editing video with their Mac.

Working with frames per sec.


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Grasso

 
Member Since: Aug 08, 2010
Posts: 10
Grasso is on a distinguished road

Grasso is offline
I have a HD cam that shoots 720 hd 60 FPS, when i import the video into imovie or imovie HD it will only allow me to work with 30 FPS... is their any way i can make that 60 ?
thanks
QUOTE Thanks
Nethfel

 
Member Since: Feb 25, 2009
Posts: 2,109
Nethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of light
Mac Specs: Late 2013 rMBP, i7, 750m gpu, OSX versions 10.9.3, 10.10

Nethfel is offline
Have you tried setting the project settings to 60fps?

My Macs: Late 2013 rMBP w/ 750m; Mac mini G4, 1.25 GHz, 512m ram (server); Late 2011 11" MBA, 1.8GHz i7, 4Gig Ram, 256Gig SSD, HD3000; Powerbook 12" G4 1.33GHz running Debian as a server; Apple TV (1080p version)
QUOTE Thanks
Grasso

 
Member Since: Aug 08, 2010
Posts: 10
Grasso is on a distinguished road

Grasso is offline
no i'm not exactly sure how to do that ?
QUOTE Thanks
Nethfel

 
Member Since: Feb 25, 2009
Posts: 2,109
Nethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of lightNethfel is a glorious beacon of light
Mac Specs: Late 2013 rMBP, i7, 750m gpu, OSX versions 10.9.3, 10.10

Nethfel is offline
To be 100% honest, I can't answer how - my guess would be in one of two places (I don't use iMovie and don't have iMovie '09 on the computer I'm on atm - I had read a thread where someone mentioned a setting so I figured I'd through it out there) -

The two places are:

1) Right click on your project, and select Project Properties

2) If it's an overall method of operation, click the iMovie menu (at the top next to the apple icon) and select preferences.

Hopefully the setting is in there somewhere.

I honestly didn't think (and still can't 100% confirm) that iMovie would work with 720p60 footage; but I had read a couple of forum entries elsewhere that it can - so either they were wrong or I'm wrong and it really can.

My Macs: Late 2013 rMBP w/ 750m; Mac mini G4, 1.25 GHz, 512m ram (server); Late 2011 11" MBA, 1.8GHz i7, 4Gig Ram, 256Gig SSD, HD3000; Powerbook 12" G4 1.33GHz running Debian as a server; Apple TV (1080p version)
QUOTE Thanks
Grasso

 
Member Since: Aug 08, 2010
Posts: 10
Grasso is on a distinguished road

Grasso is offline
haha, thanks for the reply, i will try those two things.. ihave done some research and some people said it could...

Does anyone else know for sure? and if so how to change the settings ?
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« iMovie and avchd files | Connecting MacBook to TV »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
PowerBook Keys (occasionally) not working cds311 Apple Notebooks 1 03-31-2009 01:05 PM
Another wireless not working issue... RunningMac Internet, Networking, and Wireless 1 03-29-2009 10:01 PM
DSL suddenly not working on Mac, Working fine on Windows Sr-ultimate OS X - Operating System 1 02-15-2009 07:40 PM
The same keys not working after changing keyboard? thorneyvilla Apple Notebooks 0 11-19-2008 10:38 AM
Help! preview, ms office, adobe reader not working attackeagle OS X - Apps and Games 1 08-24-2008 04:12 AM

All times are GMT -4. The time now is 01:34 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?