Mac Forums

Mac Forums (http://www.mac-forums.com/forums/)
-   Movies and Video (http://www.mac-forums.com/forums/movies-video/)
-   -   Desperate Help With Final Cut Experss (http://www.mac-forums.com/forums/movies-video/199860-desperate-help-final-cut-experss.html)

JimSmith 04-25-2010 07:01 AM

Desperate Help With Final Cut Experss
 
I've searched high and low for a solution to my problem and all that has been suggested before hand hasn't worked.

I'm using Final Cut Express Version 4.0.1 and am trying to export a video with Quicktime Conversion in HD 1280 X 720 16:9. All of my other videos have exported correctly in this ratio but for some reason this one has not. No matter what ratio or size I select under 16:9 it still exports it letterboxed into a 4:3 video.
In the sequence video window whilst editing the video files are letterboxed at the side whereas my previous videos are not. I have not changed the setting on my VX2000E so am confused as to why this has happened...

Any help is truly appreciated as this video is for a university project that has to be handed in very soon.
Thanks in advance, Jim.

tears2040 04-26-2010 01:49 PM

Quote:

Originally Posted by JimSmith (Post 1042253)
I've searched high and low for a solution to my problem and all that has been suggested before hand hasn't worked.

I'm using Final Cut Express Version 4.0.1 and am trying to export a video with Quicktime Conversion in HD 1280 X 720 16:9. All of my other videos have exported correctly in this ratio but for some reason this one has not. No matter what ratio or size I select under 16:9 it still exports it letterboxed into a 4:3 video.
In the sequence video window whilst editing the video files are letterboxed at the side whereas my previous videos are not. I have not changed the setting on my VX2000E so am confused as to why this has happened...

Any help is truly appreciated as this video is for a university project that has to be handed in very soon.
Thanks in advance, Jim.



Check your Final Cut settings, more than likely you did not create a 1280x720 timeline and was editing in an sd timeline. If that is the case you might have to do it all over again.


All times are GMT -4. The time now is 07:43 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.