New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Movies and Video For people making movies and editing video with their Mac.

Firewire trouble on FCP & iMovie...


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
elmac

 
elmac's Avatar
 
Member Since: Sep 15, 2009
Location: Louisiana
Posts: 10
elmac is on a distinguished road
Mac Specs: 2.53GHz Intel Core 2 Duo, 4GB memory, 250GB HD, NVIDIA GeForce 9600M GT

elmac is offline
I'm running FCP 5 on my unibody macbook pro... And all of the sudden FCP and iMovie wont recognize my camera via firewire! I'm trying to capture a DV tape form a Sony VX2100. I have captured in the past using this setup with no problem...

Let me know if I need to be more specific.

Thanks
QUOTE Thanks
dr dave

 
Member Since: Jan 03, 2009
Location: Carson City, Nevada, USA
Posts: 82
dr dave is an unknown at this point
Mac Specs: MacBook Pro (late 2008), OS 10.6.2, FCE 4.0.1, CS 1

dr dave is offline
Mine sometimes doesn't recognize my camcorder if I connect the camcorder after launching FCE. The fix is to exit FCE, connect the camcorder, and launch FCE.

"The government has no money except what is confiscated from the people." M. Freidman
QUOTE Thanks
Oneironaut

 
Oneironaut's Avatar
 
Member Since: Feb 23, 2009
Posts: 1,320
Oneironaut is just really niceOneironaut is just really niceOneironaut is just really niceOneironaut is just really niceOneironaut is just really nice
Mac Specs: 21" iMac * 2.8 Ghz Intel Core i7 * 16GB 1333 Mhz DDR3 * 1TB HD *AMD Radeon HD 6770M 512 MB

Oneironaut is offline
It also may not recognize the Firewire 400 port if you also have something plugged into the Firewire 800 port. I'm not sure if most Macs have both ports, but I know that I have to unplug my external drive from my Firewire 800 port in order for my Firewire 400 port to be recognized.
QUOTE Thanks
xstep

 
xstep's Avatar
 
Member Since: Jun 25, 2005
Location: On the road
Posts: 3,231
xstep is a name known to allxstep is a name known to allxstep is a name known to allxstep is a name known to allxstep is a name known to allxstep is a name known to allxstep is a name known to all
Mac Specs: 2011 MBP, i7, 16GB RAM, MBP 2.16Ghz Core Duo, 2GB ram, Dual 867Mhz MDD, 1.75GB ram, ATI 9800 Pro vid

xstep is offline
Perhaps the firewire cable is busted, or the port of the camera or computer.

Use System Profiler to see if the camera, when turned on, is recognized by OS X. Click on Firewire under the Hardware tab.

Oneironaut, that is messed up. Both ports should be usable at the same time.

CameraTime - Time lapse photography for novice and advanced users.

When asking questions, post the version of your software. You'll receive better answers.

Please post your results to the thread as it is good feedback.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Windows Movie Maker equivalent on Mac?.. | Compression settings for Youtube, not HD, Widescreen.... »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Converting FLV files to run in FCP or Imovie? M0RB0 Movies and Video 2 01-26-2009 01:42 PM
Firewire, Sony Camera & Imovie Underbelly Music, Audio, and Podcasting 0 01-25-2009 01:01 PM
iMovie: Firewire camera not found unless OS reinstall mkvalsvik Movies and Video 0 10-14-2007 10:49 AM
iMovie Trouble AnthonyJK OS X - Apps and Games 1 02-26-2007 02:02 PM
USB-2 vs Firewire 400 (again) baggss Schweb's Lounge 6 02-21-2007 07:34 PM

All times are GMT -4. The time now is 04:33 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?