Results 1 to 3 of 3
  1. #1


    Member Since
    Feb 22, 2009
    Location
    Wisconsin
    Posts
    1
    Specs:
    MacBook or G5 dual processor
    imovie 09 not importing
    I use a Sony Handycam HD camera. When i used imovie 08 it imported just fine through a USB port. When I turned on the camera and touched "USB connect" on the camera screen, the window would automatically open to import the footage.

    Now that I have imovie 09, it doesn't work. The icon for the HD camera is displayed on the desktop but when I go to import it, the camera is not found.

    Anyone have the same problem, or better yet, a solution?

    Thanks

  2. #2

    leopard-user1's Avatar
    Member Since
    Jan 27, 2009
    Location
    New York, NY
    Posts
    531
    Specs:
    17" MacBook Pro, 2.5 GHz Intel Core 2 Duo Processor, 2 GB 667 MHz DDR2 SDRAM, not unibody
    Maybe you should copy the file to your computer's hard drive first?
    Quote Originally Posted by dennman View Post
    I use a Sony Handycam HD camera. When i used imovie 08 it imported just fine through a USB port. When I turned on the camera and touched "USB connect" on the camera screen, the window would automatically open to import the footage.

    Now that I have imovie 09, it doesn't work. The icon for the HD camera is displayed on the desktop but when I go to import it, the camera is not found.

    Anyone have the same problem, or better yet, a solution?

    Thanks
    I don't know why iMovie isn't detecting your camera, but if iMovie '09 works almost the same as iMovie '08 (which I have), maybe you should copy the file to your hard drive (via USB) and THEN import it into iMovie. That's what I do when I import short videos from my digital camera.

    (from scienceteecher.com)
    17" MacBook Pro, OSX 10.6.2 Snow Leopard

  3. #3


    Member Since
    Sep 22, 2009
    Posts
    1
    Unhappy
    Same thing happening to me. I have a Sony HDR-XR520V connected through USB but iMovie 09 does not import. The import windows never opens, but in the desktop the word SONY appears. I used to connect this cammera to import videos with imovie 08, but recently I purchased 09 and is not working, help please!!!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Re-importing to iMovie
    By JH1 in forum Movies and Video
    Replies: 1
    Last Post: 01-31-2012, 02:01 PM
  2. Problem importing imovie HD project into imovie 08
    By mitchww in forum Movies and Video
    Replies: 0
    Last Post: 12-20-2008, 12:13 AM
  3. importing into imovie
    By brady897 in forum OS X - Apps and Games
    Replies: 0
    Last Post: 04-04-2007, 02:05 PM
  4. iMovie HD importing
    By fludie in forum Movies and Video
    Replies: 3
    Last Post: 03-31-2006, 01:01 AM
  5. Importing to iMOVIE
    By philgrad in forum Movies and Video
    Replies: 4
    Last Post: 05-04-2005, 05:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •