New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus • Advice and insight from world-class Apple enthusiasts • Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Movies and Video For people making movies and editing video with their Mac.

IMovie Audio Play Back Plays Choppy!


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
devise

 
Member Since: Sep 18, 2008
Posts: 2
devise is on a distinguished road

devise is offline
Hey guys, new to the forums and seeking help…. Someone please help me on this annoying issue I have recently been having!

I have a Mac book pro, OSX-10.4.11, 1.83 Ghz Intel Core Duo, 1.5 GB 667 Mhz DDR SDram, 1 1/2 ram, I am using Imovie 6.0.3. & FCE, 500 GB External drive. Have all current software updates as well. I make kid sports videos, been doing this for two years.
Have not had an issue as this.

I am currently working on a video project that is completed in Imovie. In playback mode the audio plays choppy. Just the audio is choppy not video. Nothing is out of sync as well. WHAT GIVES! I had this issue several nights ago. I saved the project on the external drive I recently bought. I pulled it from the drive to work on. I played the project then and the audio plays choppy. I transferred the file over to my desktop to see if that would fix the problem, it played fine. Worked on video for about a day with no problems then changed several minor issues because of mis spelled names on some titles over video. But now weather if I playback the project on my desktop or from the external drive, the audio still plays choppy! The audio files over video are all Aiff files. I even tried to delete the audio files then redo the audio but no deals, still the same issue! RRrrrrr! I never burned the project to a DVD yet because I think this issue will show up on final video. Still choppy when shared to IDVD as well. I have three other finished projects that reviewed fine several days ago but now all suffer from the audio choppy sickness. I also have 28 GB free on desktop, IDK if that info helps. What gives!

I did some brief research on the net for an answers on this problem. There other people whom are in the same boat as me. I could not find a solid answer though. If someone has it please respond! Need help real bad! Deadlines are a pain! Thanks guys.
QUOTE Thanks
xstep

 
xstep's Avatar
 
Member Since: Jun 25, 2005
Location: On the road
Posts: 3,231
xstep is a name known to allxstep is a name known to allxstep is a name known to allxstep is a name known to allxstep is a name known to allxstep is a name known to allxstep is a name known to all
Mac Specs: 2011 MBP, i7, 16GB RAM, MBP 2.16Ghz Core Duo, 2GB ram, Dual 867Mhz MDD, 1.75GB ram, ATI 9800 Pro vid

xstep is offline
The last iMovie version for you would be 6.0.4.

It is odd it worked and now doesn't. Here are ideas I'll just throw out...

Did you recently do a QuickTime upgrade around the time this started?

Have you recently updated or installed other codecs?

Are your audio files 44.1kHz or 48kHz?

Have you tried fixing permissions?

Do the audio files play fine by them selfs in QuickTime or iTunes?

Have you tried a reboot?

Does the problem occur within FCE? If not, I'd export the just the video to a high grade version, put it into an FCE project, and import the audio there.

CameraTime - Time lapse photography for novice and advanced users.

When asking questions, post the version of your software. You'll receive better answers.

Please post your results to the thread as it is good feedback.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« What I need.. | no sound in quicktime, help with codecs »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Recording Audio and Video separately in iMovie? Kelly808 Movies and Video 3 02-25-2008 12:23 PM
No Audio from imported movie clip imovie HD carlos Movies and Video 1 08-15-2006 05:00 PM
Why is apple Turning it's back on the Audio Community? MikeyM Music, Audio, and Podcasting 11 10-20-2005 03:40 PM
Need to import video via iMovie and play iTunes simultaneously... schaeftpin Movies and Video 0 10-04-2005 08:12 PM
iMovie audio glitches cm jennings Movies and Video 1 12-09-2003 10:17 AM

All times are GMT -4. The time now is 02:37 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?