Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    MSL001's Avatar
    Member Since
    Mar 05, 2009
    Posts
    3
    Question universal dock has no video feed
    I just purchased a new Apple Universal Dock and attempted to hoock up to my HD TV via apples Component AV cables and i can't get a video feed to the tv. I am using an 160gb ipod classic. I can get video if i plug the cable directly into the ipod but not through the dock. am I missing something simple here? the apple store replaced the dock for me and the new dock does the same thing. ???

  2. #2

    cknight88's Avatar
    Member Since
    Aug 08, 2007
    Location
    Surrey, United Kingdom
    Posts
    88
    Specs:
    2.4AlumBook, 4g iphone, 64wifi iPad, Atv2, Ipod classic
    the new dock with the rectangular IR sensor, sends the video out of the DOCK connector... thus needing the new dock connector to Composite AV cable. The OLD dock with the CIRCULAR IR sensor will send the video out of the LINE OUT 3.5mm jack.

    Hope this helps.

  3. #3

    MSL001's Avatar
    Member Since
    Mar 05, 2009
    Posts
    3
    Thanks for the reply, I am aware of that and the cables i have do connect via the dock connector.

  4. #4

    cknight88's Avatar
    Member Since
    Aug 08, 2007
    Location
    Surrey, United Kingdom
    Posts
    88
    Specs:
    2.4AlumBook, 4g iphone, 64wifi iPad, Atv2, Ipod classic
    sorry to hear that... erm the next thing i have to ask is... have you turned the video out to on, on the actual ipod unit itself? i know probably a stupid Q but you wouldn't believe how many people forget this...

    many thanks

  5. #5

    MSL001's Avatar
    Member Since
    Mar 05, 2009
    Posts
    3
    still no video
    I have, yes. The video feed works fine with just the cable attached directly to the ipod just not when connected to the dock? have tried tried with NTSC and PAL I have tried with Widescreen and Standard. Nothing seems to help, I can play audio tracks while docked and even skip tracks, just no visual ques from the tv.

  6. #6

    bobtomay's Avatar
    Member Since
    Dec 22, 2006
    Location
    Texas, where else?
    Posts
    26,517
    Specs:
    15" MBP '06 2.33 C2D 4GB 10.7; 13" MBA '14 1.8 i7 8GB 10.11; 21" iMac '13 2.9 i5 8GB 10.11; 6S
    Think I'd take the 2nd one back also. Maybe you can get them to try it out in the store until they find one that works.

    Either the dock is non-functioning or either the cable or ipod are not fully seated. Am guessing it's the dock from what you've done though.
    I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
    In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Universal dock trouble...
    By kbalch in forum iPhone Hardware and Accessories
    Replies: 2
    Last Post: 09-19-2008, 09:42 AM
  2. problem with my universal dock
    By RNDdave in forum iPhone Hardware and Accessories
    Replies: 3
    Last Post: 02-22-2008, 04:58 PM
  3. The iPod Universal Dock has an S-video
    By hotskate in forum iPod Hardware and Accessories
    Replies: 8
    Last Post: 01-15-2007, 12:49 AM
  4. universal dock and s-video
    By snowboardbeagle in forum iPod Hardware and Accessories
    Replies: 11
    Last Post: 07-17-2006, 12:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •