New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
iPod Hardware and Accessories All iPod hardware discussions.

iPod - Weird Universal Dock remote problem


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
planetfiber

 
Member Since: Aug 30, 2005
Location: Chile
Posts: 49
planetfiber is on a distinguished road
Mac Specs: MBP 15" '09 2.53 Ghz, 4 Gb Ram /PB G4 12" 1.5 Ghz, 1.25 Gb Ram / MBP 2.16 Ghz, 2 Gb Ram, iPhone 4

planetfiber is offline
Hi guys, so here's the thing:

I just bought my wife a universal dock with remote and a wall charger so she could set up her ipod at our living room stereo. The IR remote works fine with her 1st gen Nano.

But when I connect my 5th gen classic, the remote doesn't work. I can only use the volume buttons and they will lower or raise it, but without showing the volume bar on the iPod (if I use them on my wife's nano, it will show).

Also, when I connect my son's 3rd. gen Nano, it will work properly.

What gives? Could it be the firmware on the iPod? it would be weird if it was:
5th gen classic: 1.1.1 (Mac)
1st gen nano 1.3 (PC)
3rd gen nano 1.0.2 (PC)

I hope one of you experts can help me out. Thanks in advance!

pf

I drank what?
QUOTE Thanks
l_ogley

 
Member Since: Jul 19, 2009
Posts: 2
l_ogley is on a distinguished road

l_ogley is offline
I' ve just had the same problem.

Just bought the dock today for my new 120gb classic, and only the volume works. Yet my girlfriends new 8gb Nano works fine, all remote functions work fine.

Does anyone have any solutions... if not the docks going back to the store as it doesn't do what I bought it for.

Please help!
QUOTE Thanks
planetfiber

 
Member Since: Aug 30, 2005
Location: Chile
Posts: 49
planetfiber is on a distinguished road
Mac Specs: MBP 15" '09 2.53 Ghz, 4 Gb Ram /PB G4 12" 1.5 Ghz, 1.25 Gb Ram / MBP 2.16 Ghz, 2 Gb Ram, iPhone 4

planetfiber is offline
SOLVED -
Sorry, I forgot to post my solution:

I updated my iPod software and now the remote works like a charm.

cheers.

I drank what?
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« New Ipod touches | Is the 160gb iPod stable? »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
[NEWS] No Mac zealots, Apple didn't invent the dock Mathiau Running Windows (or anything else) on your Mac 4 07-25-2008 09:33 AM
Dock problem on attached monitor kanga965 OS X - Operating System 0 05-09-2008 09:29 PM
Weird problem with Mail Thundermoon1994 OS X - Apps and Games 7 04-24-2008 01:56 PM
Problem with Time Machine/Finder not finding remote drive markwco OS X - Operating System 0 04-22-2008 12:18 AM
Problem With Dock rukind2 Switcher Hangout 3 09-02-2007 11:01 PM

All times are GMT -4. The time now is 02:08 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?