New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
iPod Hardware and Accessories All iPod hardware discussions.

iPod - Strange 5G Ipod Problem (30GB)


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Resident56

 
Member Since: Mar 15, 2007
Location: Nashville, TN
Posts: 7
Resident56 is on a distinguished road

Resident56 is offline
Ive had this ipod for about 2 years now ive had two real issues with it. Ignorance at the time led me to purchase a Best Buy service plan. (More on that later).

My ipod will not reset, I can restore the ipod to factory settings and then obviously it resets. But by moving the hold switch and pressing Menu + Select the ipod will do nothing. Ive tried this after two restores. Also, Ive been trying the ipod in my new car stereo and once i plug the ipod in it keeps cycling through the "Ok to disconnect" screen. Ive tried a friends 5G ipod on my stereo and it works just fine. Any tips or suggestions, I have a trip in a few days and id like to use the ipod through the dock connector instead of Aux.

(In case you were curious, sent the thing off once through Best Buy for a bum headphone jack and the other time the unit would not power on even after being charged for several hours but they sent it back saying nothing was wrong with it?)

Thanks.

13" Black Macbook, 2Ghz C2D, 2GB of RAM, 120GB HDD, OS X 10.5

5G iPod Video, 30GB
QUOTE Thanks
cwa107

 
cwa107's Avatar
 
Member Since: Dec 20, 2006
Location: Middletown, Pennsylvania
Posts: 26,625
cwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD

cwa107 is offline
Hmmm... I've always done a reset without touching the hold switch at all (i.e. unlocked). Maybe that's the problem, or is there some additional degree of reset that is supposed to happen when using the hold switch?

Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!
QUOTE Thanks
Mjc.americor

 
Mjc.americor's Avatar
 
Member Since: Feb 02, 2008
Location: Traverse City MI
Posts: 447
Mjc.americor will become famous soon enough
Mac Specs: 15.4" MacBook Pro 4GB 500GB 2.4Ghz

Mjc.americor is offline
Id reformat the hard drive. Put it in disk mode and use the disk utility and reformat it.

Then put your firmware from apple on it. I used to think that my HD was screwed but then I restored it and It was fine!

15.4" MacBook Pro Unibody
2.4GHz 4GB Ram and 500GB HD nVidia Geforce 9600
QUOTE Thanks
Resident56

 
Member Since: Mar 15, 2007
Location: Nashville, TN
Posts: 7
Resident56 is on a distinguished road

Resident56 is offline
Ive been going back and forth between Windows and Mac formats, but ill have to give this a try.

13" Black Macbook, 2Ghz C2D, 2GB of RAM, 120GB HDD, OS X 10.5

5G iPod Video, 30GB
QUOTE Thanks
Resident56

 
Member Since: Mar 15, 2007
Location: Nashville, TN
Posts: 7
Resident56 is on a distinguished road

Resident56 is offline
Update: So I wiped the drive from disc utility, reloaded all my software update the ipod again, and the ipod is still not working properly. Still wont reset. Im going to try to find older firmware (1.21) and see if that works and seeing if my FM transmitter works. Thanks for the help so far!

13" Black Macbook, 2Ghz C2D, 2GB of RAM, 120GB HDD, OS X 10.5

5G iPod Video, 30GB
QUOTE Thanks
Mjc.americor

 
Mjc.americor's Avatar
 
Member Since: Feb 02, 2008
Location: Traverse City MI
Posts: 447
Mjc.americor will become famous soon enough
Mac Specs: 15.4" MacBook Pro 4GB 500GB 2.4Ghz

Mjc.americor is offline
Maybe its not software. Id search and see if there is any way to see if you logic board is going. They are reasonable on ebay but it can be tricky to put in.

15.4" MacBook Pro Unibody
2.4GHz 4GB Ram and 500GB HD nVidia Geforce 9600
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« 4th Gen Hard Drive | iPod Touch Case Opinions »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Problem connecting iPod Shuffle => iMac G5 iWhat iPod Hardware and Accessories 3 03-04-2005 11:33 PM

All times are GMT -4. The time now is 06:12 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?