New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
iPhone Hardware and Accessories Discuss iPhone hardware

Serious iPhone woes!


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
SteveJobs

 
Member Since: Sep 19, 2008
Posts: 10
SteveJobs is on a distinguished road

SteveJobs is offline
First of all, Hello all I have been a close follower/reader of these message forums for a long time now, but have only just got round to signing up, mainly because there are so much more knowledgeable ppl on here than me my help would be useless lol.

Anyway, I'm hoping some of you guys could help. I bought an iPhone back in March and unlocked/bypassed activation with ZiPhone which worked a treat, and have been using it since with no problems what so ever. That was until last night, when i decided to upgrade it to 2.1 (NOOO). Anyway, 6hrs of trawling the internet and trying numerous things to fix it, im stuck. Originally it was stuck on the apple logo, then the cable ---> Itunes screen. Now ive reset it to 2.1 and it goes to the homepage with no problems but i get NO SERVICE! Ive even tried activating the phone to get it sorted but thats not working (and if i phone O2 to get the sim card registered they will ask how ive been using the phone for so long on PAYG). So basically what I have is an iPod touch, with no phone signal, on firmware 2.1

Ive tried so many tutorials/programs that i actually feel like jumping out the window. If you guys have ANY form of advice i would greatly appreciate it.

Thanks in advance!!!
QUOTE Thanks
bargsbeer

 
Member Since: Oct 22, 2007
Location: Tampa , FL
Posts: 1,957
bargsbeer is a jewel in the roughbargsbeer is a jewel in the rough
Mac Specs: 15" MBP Unibody 2.53Ghz 4GB RAM 250GB HD,VERIZON iPhone 4,SIG P238 ,iPad,6th Gen iPod NANO

bargsbeer is offline
This happens when you use a baseband higher than the one that came with your firmware.To prevent, update to the latest firmware before unlocking...
This should work also never use ZiPhone.
QUOTE Thanks
SteveJobs

 
Member Since: Sep 19, 2008
Posts: 10
SteveJobs is on a distinguished road

SteveJobs is offline
I see,

Well according to my iPhone it now has 2.1 installed, so im assuming i have the latest baseband and firmware, yet im getting the same error? Is it even possible to bypass activation on 2.1?

Thanks again
QUOTE Thanks
bargsbeer

 
Member Since: Oct 22, 2007
Location: Tampa , FL
Posts: 1,957
bargsbeer is a jewel in the roughbargsbeer is a jewel in the rough
Mac Specs: 15" MBP Unibody 2.53Ghz 4GB RAM 250GB HD,VERIZON iPhone 4,SIG P238 ,iPad,6th Gen iPod NANO

bargsbeer is offline
Quote:
Originally Posted by SteveJobs View Post
I see,

Well according to my iPhone it now has 2.1 installed, so im assuming i have the latest baseband and firmware, yet im getting the same error? Is it even possible to bypass activation on 2.1?

Thanks again
I am little lost with bypass activation. If you restored with a custom firmware there should be no need for activation or bypassing it.


update I did a google search and think I have found the answer

restore to the normal firmware (not pwned), then restore again to the pwned firmware this should straighten out the baseband issue.
QUOTE Thanks
SteveJobs

 
Member Since: Sep 19, 2008
Posts: 10
SteveJobs is on a distinguished road

SteveJobs is offline
Thanks for the help. Do you reckon you could explain how i should go about doing this please?
QUOTE Thanks
takadante

 
takadante's Avatar
 
Member Since: Apr 26, 2008
Location: San Clemente
Posts: 122
takadante will become famous soon enough
Mac Specs: Macbook 2.14ghz || 120GB || IPHONE 3G 8GB JBken 4GB RAM || <3

takadante is offline
Download WinPwn (if your windows) or PwnageTool (if your OS X), and just follow the on screen instructions of the application.

First, like bargsbeer stated, do a fresh restore through iTunes. Then, run PwnageTool, and it will create the custom Firmware. To apply the firmware, go to iTunes, in your iPhones main page, Hold Shift + Click on Restore (hold Control if on OSX), and browse to the custom firmware you just created.

In some cases, you might get error (6) from iTunes, and that is because your phone is not in DFU mode. Do a googe search on that term if you get into that situation.

Good Luck
QUOTE Thanks
SteveJobs

 
Member Since: Sep 19, 2008
Posts: 10
SteveJobs is on a distinguished road

SteveJobs is offline
Thanks!

Gonna get some food and give it a shot, will report back on how it goes
QUOTE Thanks
SteveJobs

 
Member Since: Sep 19, 2008
Posts: 10
SteveJobs is on a distinguished road

SteveJobs is offline
Okay, I restored factory settings through iTunes, downloaded and installed WinPwn 2.5 BETA from official site, opened and ran it. Initially it didnt find the ispw, so i dled 2.0.2 from the internet and ran it again. It found it, got to the creating custom ispw part, completed, then at 100% the program closed.

What should i do next?
QUOTE Thanks
SteveJobs

 
Member Since: Sep 19, 2008
Posts: 10
SteveJobs is on a distinguished road

SteveJobs is offline
Also according to the help page Winpwn is only good for users running 1.1.4, since im running 2.1 will it work?
QUOTE Thanks
SteveJobs

 
Member Since: Sep 19, 2008
Posts: 10
SteveJobs is on a distinguished road

SteveJobs is offline
Okay, ive got my custom 2.0.2 software, but when winpwn tells me to enter DFU mode, i do so, it says congratulations i have sucessfully entered DFU mode then encounters a serious windows error and closes

Edit* Getting error (6) when trying to restore custom ispw through itunes

Edit** Tried restoring custom ispw in recovery mode, now im getting error 1600
QUOTE Thanks
takadante

 
takadante's Avatar
 
Member Since: Apr 26, 2008
Location: San Clemente
Posts: 122
takadante will become famous soon enough
Mac Specs: Macbook 2.14ghz || 120GB || IPHONE 3G 8GB JBken 4GB RAM || <3

takadante is offline
I have read that people are getting that error in iTunes 8. I am still reading and finding a solution for that. Also, I think you should be downloading OS 2.1, and not 2.0.2?

It seems that the DevTeam's Windows QuickPwn will do all the work for you (you won't have to go through itunes to do the custom restore).

Here is the link. http://blog.iphone-dev.org/
QUOTE Thanks
SteveJobs

 
Member Since: Sep 19, 2008
Posts: 10
SteveJobs is on a distinguished road

SteveJobs is offline
I was using 2.0.2 because that was the latest firmware Winpwn would allow. I am dling Quickpwn and will try this new way with 2.1 when I get back from work.

Thx for the help Joseph, will post up my findings later
QUOTE Thanks
SteveJobs

 
Member Since: Sep 19, 2008
Posts: 10
SteveJobs is on a distinguished road

SteveJobs is offline
Thx james! Its working fine with my PAYG sim running 2.1, cydia and installer are on and im getting network coverage! Only problem is its asking me to activate it, how do i bypass this? Because i cant get past the emergency --> slide screen until i do Or do i need to put my personal info/credit card details in? Will this mean I will be signing a contract? (which i dont want)

Many thanks
QUOTE Thanks
SteveJobs

 
Member Since: Sep 19, 2008
Posts: 10
SteveJobs is on a distinguished road

SteveJobs is offline
Nevermind, its all sorted!

I cannot thank you enough for your help James, you are a true legend! Many thanks dude
QUOTE Thanks
kay123

 
Member Since: Apr 15, 2009
Posts: 1
kay123 is on a distinguished road

kay123 is offline
if i bypass activation with winpwn can i put in my active pay as you go sim in it
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Is the iPhone that great? | So I got the iPhone 3G yesterday »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 05:06 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?