New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Internet, Networking, and Wireless Discussion of networking, internet, and wireless including Apple's Airport products.

airport card range and linksys router


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
dgutz
Guest
 
Posts: n/a

After hours of updating and finally getting my dual 1ghz G4 running on the linksys network, I found that my airport card range was only about 8 feet. I was wondering if anyone else has had this problem. When I would put the computer right next to the BEFW11S4 v.4 wireless router I would get full airport signal but when I moved it half way across the room it would drop to almost nothing. Needless to say I got no signal in the next room which is far under the "150 ft range" of the airport card.
Can anyone HELP?
QUOTE Thanks
Padawan

 
Padawan's Avatar
 
Member Since: Jul 21, 2003
Location: Coruscant, Galactic Republic
Posts: 1,185
Padawan has a spectacular aura about
Mac Specs: 14" iBook G3 900/640/40 _ _ Power Macintosh G3 All-In-One 315/768/20 _ _ 20 GB iPod

Padawan is offline
Quote:
Originally Posted by dgutz
After hours of updating and finally getting my dual 1ghz G4 running on the linksys network, I found that my airport card range was only about 8 feet. I was wondering if anyone else has had this problem. When I would put the computer right next to the BEFW11S4 v.4 wireless router I would get full airport signal but when I moved it half way across the room it would drop to almost nothing. Needless to say I got no signal in the next room which is far under the "150 ft range" of the airport card.
Can anyone HELP?
This may sound like a really stupid and obvious question, but have you checked to make sure the antenna is securely plugged iin to the card? I know, I know - but it always helps to try to eliminate the easiest possibilities first.

~ Support the LANCE ARMSTRONG FOUNDATION -- LAF.org ~

Do you drive a Civic, Del Sol, or Integra & want more power & tighter steering feel? Click here for my inexpensive DIY Power-Steering Removal Kits.
QUOTE Thanks
dgutz
Guest
 
Posts: n/a

I was not aware of any antenna that should be on the airport card itself. Is there something I am missing? What exactly should I be looking for?
QUOTE Thanks
dgutz
Guest
 
Posts: n/a

I figured it out. Sometimes the little things take longer than the hard ones!
QUOTE Thanks
sillybubu
Guest
 
Posts: n/a

Quote:
Originally Posted by dgutz
I figured it out. Sometimes the little things take longer than the hard ones!
hey dgutz, what did you do? I'm getting something similar, Mines dropping every so often.. when my bars are 3/4 then 1/4.. always fluctuating. I've updated my routers firmware, and my airport firmware...
QUOTE Thanks
SpliceDWDM
Guest
 
Posts: n/a

Quote:
Originally Posted by dgutz
I figured it out. Sometimes the little things take longer than the hard ones!
I'm curious too...what did you do...was the antenna missing?
QUOTE Thanks
sillybubu
Guest
 
Posts: n/a

I've been doing some searching around to see if others were having the same problem and it does seem like the PBG4 has an antenna problem. I'm not sure what apple is going to do about this BUT.. i found a "solution" to The "dropping" problem.
:doctor:

It seems to be working at the moment. it's been 1 hour and no drops.

On your wireless router change your wireless setting to B-ONLY. I read somewhere its better on range..etc. sure you'll loose the G transfer rate for your networked computers but its better then loosing connection every 10secs right!?!

Try it out guys/girls. Lemme know if this helps

sorry if this doesn't really make sense..its been a long day :dummy:
QUOTE Thanks
SpliceDWDM
Guest
 
Posts: n/a

Quote:
Originally Posted by sillybubu
I've been doing some searching around to see if others were having the same problem and it does seem like the PBG4 has an antenna problem. I'm not sure what apple is going to do about this BUT.. i found a "solution" to The "dropping" problem.
:doctor:

It seems to be working at the moment. it's been 1 hour and no drops.

On your wireless router change your wireless setting to B-ONLY. I read somewhere its better on range..etc. sure you'll loose the G transfer rate for your networked computers but its better then loosing connection every 10secs right!?!

Try it out guys/girls. Lemme know if this helps

sorry if this doesn't really make sense..its been a long day :dummy:
It would be good to see apple do something about this, if it is truly the antenna that's defective. Perhaps they could send a USB wireless adapter to those who are affected?
QUOTE Thanks
sillybubu
Guest
 
Posts: n/a

but the Antenna is part of the screen, I'm not sure if they are going to do anything about this.. it would be awsome if they fix it though!
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Wep? | printer sharing.... »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 04:49 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?