New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Internet, Networking, and Wireless Discussion of networking, internet, and wireless including Apple's Airport products.

Linksys 192.168.1.1 Problem


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Andy_M

 
Member Since: Jul 27, 2006
Location: Berkshire, Uk
Posts: 394
Andy_M has a spectacular aura about
Mac Specs: 15.4" MBP Sep 09, 2.66Ghz C2D, 4Gb Ram, 320Gb HDD 7200rpm, 10.6.x / iPod Touch 8Gb

Andy_M is offline
Ive searched the forums and cant find a solution.

Im trying to connect to my Router via wireless.. now it works fine. however trying to access it via http://192.168.1.1 wont work and says auth failed.. without even promting a login

What is solution to connecting to the router from Safari?
At the moment im accessing this via my Windows XP system which i dont like using (this is connected directly into the ethernet)
QUOTE Thanks
dtravis7

 
dtravis7's Avatar
 
Member Since: Jan 04, 2005
Location: Modesto, Ca.
Posts: 27,540
dtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac 2.4 C2D 10.9.4, iMac 2.16 C2d 10.6.8, Macbook2007 10.8.4, Mac Mini 10.8.4, iPhone 3GS Note 8!!

dtravis7 is offline
Which Linksys model is it? I have 2 WR54g's and can log into the router fine with my ibook using safari.
QUOTE Thanks
Andy_M

 
Member Since: Jul 27, 2006
Location: Berkshire, Uk
Posts: 394
Andy_M has a spectacular aura about
Mac Specs: 15.4" MBP Sep 09, 2.66Ghz C2D, 4Gb Ram, 320Gb HDD 7200rpm, 10.6.x / iPod Touch 8Gb

Andy_M is offline
Wag354g
QUOTE Thanks
eric

 
eric's Avatar
 
Member Since: Nov 04, 2006
Location: twin cities, mn, usa
Posts: 8,801
eric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond repute

eric is offline
have you tried clearing your cache?

also might not make a difference, but try connecting with an ethernet cable rather than wireless?
QUOTE Thanks
Andy_M

 
Member Since: Jul 27, 2006
Location: Berkshire, Uk
Posts: 394
Andy_M has a spectacular aura about
Mac Specs: 15.4" MBP Sep 09, 2.66Ghz C2D, 4Gb Ram, 320Gb HDD 7200rpm, 10.6.x / iPod Touch 8Gb

Andy_M is offline
cant connect with ethernet as its downstairs and my imac is located in my room, to far.

cache clearing done and still no go.
error 401 unauthed
QUOTE Thanks
eric

 
eric's Avatar
 
Member Since: Nov 04, 2006
Location: twin cities, mn, usa
Posts: 8,801
eric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond repute

eric is offline
do you have another computer available to try to connect with?
QUOTE Thanks
Andy_M

 
Member Since: Jul 27, 2006
Location: Berkshire, Uk
Posts: 394
Andy_M has a spectacular aura about
Mac Specs: 15.4" MBP Sep 09, 2.66Ghz C2D, 4Gb Ram, 320Gb HDD 7200rpm, 10.6.x / iPod Touch 8Gb

Andy_M is offline
yes my windows xp system which its connected to via ethernet, it works fine and promts login which when i input works fine...
QUOTE Thanks
eric

 
eric's Avatar
 
Member Since: Nov 04, 2006
Location: twin cities, mn, usa
Posts: 8,801
eric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond repute

eric is offline
real rudimentary question... but have you rebooted?

also, can you try firefox (do you have it loaded)?
QUOTE Thanks
Andy_M

 
Member Since: Jul 27, 2006
Location: Berkshire, Uk
Posts: 394
Andy_M has a spectacular aura about
Mac Specs: 15.4" MBP Sep 09, 2.66Ghz C2D, 4Gb Ram, 320Gb HDD 7200rpm, 10.6.x / iPod Touch 8Gb

Andy_M is offline
i think your missing the point.
Its never worked on this imac lol. and i dont want to use another browser.. because if its that picky il just go downstairs lol
QUOTE Thanks
eric

 
eric's Avatar
 
Member Since: Nov 04, 2006
Location: twin cities, mn, usa
Posts: 8,801
eric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond reputeeric has a reputation beyond repute

eric is offline
sorry, thought it was a matter of just gettng connected from the mac, period.

not sure why safari would be doing that. i've got a wrt54g and safari connects just fine. maybe it's signal strength?
QUOTE Thanks
dtravis7

 
dtravis7's Avatar
 
Member Since: Jan 04, 2005
Location: Modesto, Ca.
Posts: 27,540
dtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac 2.4 C2D 10.9.4, iMac 2.16 C2d 10.6.8, Macbook2007 10.8.4, Mac Mini 10.8.4, iPhone 3GS Note 8!!

dtravis7 is offline
on my ibook in Safari 2.0.4 under Tiger 10.4.8. Can log into both my Linksys WR54g as I type this. Both give me the login prompt and let me log in. Interesting the XP machine lets you in but you have that Hard Wired to the router. It's too bad you can't try the Mac Wired to the router and see if the problem still exists. Might be some setting connected with the Wireless but I have never had that issue before here with any system I have tried.

Wish I could offer more help but this is a strange one. Going to do some checking on that Linksys you have. Will get back to you if I find anything.
QUOTE Thanks
LWC

 
Member Since: Oct 24, 2006
Posts: 73
LWC will become famous soon enough

LWC is offline
If your Linksys Router is like my WRT54GS then make sure that you have the wireless access web box checked in the administration preferences - see below.

QUOTE Thanks
dtravis7

 
dtravis7's Avatar
 
Member Since: Jan 04, 2005
Location: Modesto, Ca.
Posts: 27,540
dtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac 2.4 C2D 10.9.4, iMac 2.16 C2d 10.6.8, Macbook2007 10.8.4, Mac Mini 10.8.4, iPhone 3GS Note 8!!

dtravis7 is offline
Bingo, I bet that is it. Just got off their site and have the manual to his router. BRB. Log in with the Wired system and go to the Administration Tab. Then Be sure the Wlan is on. That should do it for you.
Here is a quote from the manual.


WLAN
• Management via WLAN. This feature allows the Gateway to be managed by a wireless computer on the local
network when it logs into the Gateway’s Web-based Utility.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« help with airport express please??? | Imac G3 Wireless Plz Help »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Intermittent Startup Problem (hardware) j3sp Apple Desktops 3 05-19-2008 10:50 AM
please help! linksys problem evank Internet, Networking, and Wireless 1 06-05-2006 06:47 PM
Problem with networking a Mac Mini richiestang78 Apple Desktops 7 05-03-2005 10:08 AM
HELP wierd iMac startup problem iluvmacs Apple Desktops 8 09-13-2004 06:47 AM
G5 Video problem WilliS Apple Desktops 3 05-05-2004 09:16 AM

All times are GMT -4. The time now is 05:28 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?