New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Internet, Networking, and Wireless Discussion of networking, internet, and wireless including Apple's Airport products.

My Imac G5 wont connect to my netgear router


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
shyless
Guest
 
Posts: n/a

I am having touble trying to connect my Imac G5 computer with my netgear dg834g router. My Pc, xbox 360 and psp connects to AOL broadband fine through the netgear router but my imac g5 for some reason wont anymore. The ethernet wire doesnt even light up on the router when i put it in through my imac g5. I bought a new wire but it still doesnt work or light up. However i can connect to broadband through my pc usb modem but that means i cant use my pc, xbox 360 or psp. Is the netgear router the problem or Is my ethernet port broken? Any suggestions please. I need to get this sorted.
QUOTE Thanks
badmojo
Guest
 
Posts: n/a

You have the wireless card on your iMac?
QUOTE Thanks
shyless
Guest
 
Posts: n/a

no i havent got a airport card which is why i have go through a wire
QUOTE Thanks
SephirothsNight
Guest
 
Posts: n/a

Quote:
Originally Posted by shyless
I am having touble trying to connect my Imac G5 computer with my netgear dg834g router. My Pc, xbox 360 and psp connects to AOL broadband fine through the netgear router but my imac g5 for some reason wont anymore. The ethernet wire doesnt even light up on the router when i put it in through my imac g5. I bought a new wire but it still doesnt work or light up. However i can connect to broadband through my pc usb modem but that means i cant use my pc, xbox 360 or psp. Is the netgear router the problem or Is my ethernet port broken? Any suggestions please. I need to get this sorted.
The fact that the ethernet light doesn't light up disturbs me. Have you tried plugging the XBox 360 or your PC into that port on the router to see if they still work?

Also, I had a similar problem with my iMac a few days ago. I had to plug in the ethernet cord, set the ethernet on my iMac to be dynamic, and then restart before it would work.

Just a couple things to try.

Hopefully it's helpful.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« please help! linksys problem | OS 9.1 and IP-Over-1394 »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Is it worth to switch from iMac G4 to iMac G5?? Mainyehc Apple Desktops 12 03-13-2006 07:21 PM
iMac and Netgear Router jdku OS X - Operating System 5 06-30-2005 04:46 AM
iMac and Netgear router jdku Apple Desktops 0 06-28-2005 07:11 AM
iMac Driving D-Link Wireless Router Stoo Internet, Networking, and Wireless 17 05-28-2005 08:04 PM

All times are GMT -4. The time now is 05:23 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?