New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Internet, Networking, and Wireless Discussion of networking, internet, and wireless including Apple's Airport products.

airport extreme connection problems - ip not recognized


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
galaide

 
Member Since: Jan 03, 2010
Posts: 3
galaide is on a distinguished road

galaide is offline
I am trying to replace my Linksys wireless router with an airport extreme base station but am not having any luck in setting it up.

I followed all directions, but at the end of the setup, I can't get any internet connection because the "ip address is not recognized."

I have a COMCAST DSL modem that uses DHCP to assign ip addresses. I've tried resetting the COMCAST modem then turning the AEBS, but still no luck.

Any help would be appreciated.
QUOTE Thanks
Collin Bl

 
Collin Bl's Avatar
 
Member Since: Apr 07, 2009
Location: Napier NZ
Posts: 3,286
Collin Bl is a jewel in the roughCollin Bl is a jewel in the roughCollin Bl is a jewel in the rough
Mac Specs: 27 iMac i5, MBP 13 & iMac 20, 2TB dual TC, AppleTV, iPh4S

Collin Bl is offline
Have you got the Extreme set to bridge mode like this;


Click for full size
QUOTE Thanks
VegasGeorge

 
VegasGeorge's Avatar
 
Member Since: Sep 23, 2006
Location: Las Vegas, NV USA
Posts: 893
VegasGeorge is a jewel in the roughVegasGeorge is a jewel in the rough
Mac Specs: iMac, and Macbook Pro

VegasGeorge is offline
I have my Macs running on an Airport Extreme. Here are my Airport tab settings in System Preferences, Network:

Airport - Remember networks checked
TCP/IP - Configure IPv4 Using DHCP, Configure IPv6 Automatically
DNS - 8.8.8.8,8.8.4.4
WINS - (no settings)
802.1X - (no settings)
Proxies - Web Proxy checked, Use Passive FTP Mode checked
Ethernet - Configure Automatically, MTU Standard (1500)

Hope that helps.
QUOTE Thanks
galaide

 
Member Since: Jan 03, 2010
Posts: 3
galaide is on a distinguished road

galaide is offline
I'll try it; thanks.
QUOTE Thanks
galaide

 
Member Since: Jan 03, 2010
Posts: 3
galaide is on a distinguished road

galaide is offline
Okay, I've tried doing the suggested fixes posted above, but to no avail. At one point, I had a green light on my AEBS, but still no internet access. I then changed one setting (I think it was for the IPv6 mode, but can't remember) then the light turned yellow again, and I haven't been able to get it back to green.

I spoke to a family member (who is a COMCAST guy) but it was over the phone and he really couldn't help me. He did say that I do not need to put in any DNS server addresses, or a router address, that the COMCAST modem will do this automatically.

I finally unplugged my AEBS and put back my old LinkSys router.

Here are the settings I currently have for the AEBS. I don't know what I'm doing wrong. Can anyone help? Settings are:

INTERNET SETTING:
Internet Connection:
Connect using: Ethernet
Connection Sharing: Off (Bridge Mode)
TCP/IP:
Configure IPv4 using DHCP
IP Address: (IP address pushed by the modem: 169.254.xxx.xxx)
Subnet mask: 255.255.0.0
Router Address: blank
DNS Servers: blank
Domain Name: blank
DCHP Client ID: blank

ADVANCED SETTING:
IPv6:
IPv6 Mode: Router
Block incoming IPv6 connections: Checked
Configure IPv6: Automatically
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Airport on notebook acting weird | Airport Question »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Airport Extreme USB printer problems. groggy23 Internet, Networking, and Wireless 1 01-25-2009 10:03 PM
Problems with Airport Extreme and External Hard Drive jokumura Internet, Networking, and Wireless 2 01-06-2009 07:52 PM
iTunes with new Airport Extreme (n) and two seperate music libraries xtophercaa Internet, Networking, and Wireless 1 02-28-2007 04:26 PM
airport extreme card help please butchdiesel Apple Desktops 16 05-23-2005 03:34 AM
Ibook G4 1Ghz and Airport Extreme Install Problems oragano Apple Notebooks 6 05-14-2005 07:18 PM

All times are GMT -4. The time now is 06:35 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?