New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Internet, Networking, and Wireless Discussion of networking, internet, and wireless including Apple's Airport products.

Wireless Keyboard was detecting but quit!


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
GARoss

 
Member Since: Jun 01, 2009
Location: Brown City, Michigan
Posts: 67
GARoss is on a distinguished road
Mac Specs: iMac 24", 2.66GHz Intel Core 2 Duo, 4Gb RAM, 640Gb HD, 8Gb iPod (thanks son!)

GARoss is offline
I've never tried wireless keyboards or mouse before but was given an Apple A1016 KB & Apple wireless mouse when we got a new Mac Mini OS 10.6.1.
The mouse connected right away but it took a little time for the A1016 KB but it finally connected & worked for several days until now. It work earlier today but quit. Put new batteries in the A1016 & re-tried again but still nothing. Our old USB KB still works okay. I even tried the A1016 on an iMac OS 10.6.1 & still nothing.

What else can be done?
QUOTE Thanks
Collin Bl

 
Collin Bl's Avatar
 
Member Since: Apr 07, 2009
Location: Napier NZ
Posts: 3,283
Collin Bl is a jewel in the roughCollin Bl is a jewel in the roughCollin Bl is a jewel in the rough
Mac Specs: 27 iMac i5, MBP 13 & iMac 20, 2TB dual TC, AppleTV, iPh4S

Collin Bl is offline
When i change my batteries, if it does not connect after a moment or 2 - then click on Bluetooth icon in menubar - see arrow - [if it is not there then select in Sys Prefs/Bluetooth] then turn mouse/keyboard off then on and select browse and it should find the device. Tiger and Leopard used to say device does not have services but it always worked anyway.


Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
QUOTE Thanks
GARoss

 
Member Since: Jun 01, 2009
Location: Brown City, Michigan
Posts: 67
GARoss is on a distinguished road
Mac Specs: iMac 24", 2.66GHz Intel Core 2 Duo, 4Gb RAM, 640Gb HD, 8Gb iPod (thanks son!)

GARoss is offline
Quote:
Originally Posted by Collin Bl View Post
When i change my batteries, if it does not connect after a moment or 2 - then click on Bluetooth icon in menubar - see arrow - [if it is not there then select in Sys Prefs/Bluetooth] then turn mouse/keyboard off then on and select browse and it should find the device. Tiger and Leopard used to say device does not have services but it always worked anyway.


Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
Thanks for the suggestion.
Actually, this is what I've been doing without detection.

These were given to us used from my son & he said he's never had any issues with them. When we installed them a few days ago the Apple Mouse was detected immediately. The Apple A1016 keyboard took a little longer. After a few tries it detected the keyboard & asked that I type in some numbers to finalize. It then connected & worked for a few days, then stopped & hasn't connect since.

I'm really at a loss. It's hard to believe something internally has gone wrong.
QUOTE Thanks
GARoss

 
Member Since: Jun 01, 2009
Location: Brown City, Michigan
Posts: 67
GARoss is on a distinguished road
Mac Specs: iMac 24", 2.66GHz Intel Core 2 Duo, 4Gb RAM, 640Gb HD, 8Gb iPod (thanks son!)

GARoss is offline
Deleted duplicate
QUOTE Thanks
GARoss

 
Member Since: Jun 01, 2009
Location: Brown City, Michigan
Posts: 67
GARoss is on a distinguished road
Mac Specs: iMac 24", 2.66GHz Intel Core 2 Duo, 4Gb RAM, 640Gb HD, 8Gb iPod (thanks son!)

GARoss is offline
Just a quick question.
The Apple mouse has a small green LED that glows when ON, but, the Apple A1016 keyboard looks like it has the same LED but I don't see green glow; no green LED when in the ON position. The switch has green paint showing when in the ON position, but, no green glowing LED.
Should it?
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Speakers | need help tonight with router »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Solutions w/ pairing wireless keyboard? jprint714 Other Hardware and Peripherals 0 03-09-2009 07:06 PM
Adesso wireless keyboard reset issue larrikinaus OS X - Operating System 1 02-22-2008 06:12 PM
MacBook Pro Theater Tuchy3 Other Hardware and Peripherals 3 02-06-2008 06:46 PM
Need Help With Wireless Keyboard & Mouse Bruki Internet, Networking, and Wireless 0 01-31-2008 05:16 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:21 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?