Results 1 to 6 of 6
  1. #1


    Member Since
    Jan 01, 2008
    Posts
    39
    Angry Airport Keeps Dosconnecting
    I've had no problems with my AirPort connection until after the last set of updates.

    Running OS X 10.5.7 on an iMac (about 18 months old). Using a Linksys router connected to my cable modem.

    I'll boot Safari 4 and discover my internet connection has gone down AGAIN.

    I have to go to the AirPort icon on my taskbar and select my connection again, then it always reconnects OK.

    Now that I think about it I always find my connection down after booting Safari 4. Could Safari 4 somehow be taking my connection down? Maybe I should use Firefox for awhile and see ...

    Any other ideas?

    David

  2. #2

    Collin Bl's Avatar
    Member Since
    Apr 07, 2009
    Location
    Napier NZ
    Posts
    3,292
    Specs:
    27 iMac i5, MBP 13 & iMac 20, 2TB dual TC, AppleTV, iPh4S
    Try running off ethernet for a bit to see if that throws up any problems with Safari 4 or whatever. Laptop? at Home? Ok on some wifi not others? more info.

  3. #3


    Member Since
    Jan 01, 2008
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by Collin Bl View Post
    Try running off ethernet for a bit to see if that throws up any problems with Safari 4 or whatever. Laptop? at Home? Ok on some wifi not others? more info.
    As I stated in my original email, it's an iMac, not a laptop.

    Ethernet is not an option unless I move my computer to another floor.

    David

  4. #4

    Collin Bl's Avatar
    Member Since
    Apr 07, 2009
    Location
    Napier NZ
    Posts
    3,292
    Specs:
    27 iMac i5, MBP 13 & iMac 20, 2TB dual TC, AppleTV, iPh4S
    Might be worth moving your iMac to another floor in the interests of troubleshooting. Another choice - anyone else on your floor that is operating happily - compare their setting with yours.

  5. #5


    Member Since
    May 11, 2009
    Location
    London
    Posts
    132
    Specs:
    2009 Macbook White 2Ghz 2Gig RAM 120Gig HDD
    I have noticed the same issue. I have to regularly go to the airport icon, disconnect and reconnect. Then it all works fine. Been happening more frequently recently.
    We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.

  6. #6

    bobtomay's Avatar
    Member Since
    Dec 22, 2006
    Location
    Texas, where else?
    Posts
    26,454
    Specs:
    15" MBP '06 2.33 C2D 4GB 10.7; 13" MBA '14 1.8 i7 8GB 10.11; 21" iMac '13 2.9 i5 8GB 10.11; 6S
    What encryption is the wireless using - WEP? - have seen many posts where changing this to WPA has solved the issue. WPA is also much more secure.
    I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
    In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. audio drops out in itunes/ PPC, X10.4.11, original Airport and Airport Express
    By amaxx1 in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 1
    Last Post: 05-21-2010, 05:30 AM
  2. Is older Airport base station compatible with Airport Extreme Card?
    By theplunketts in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 7
    Last Post: 03-17-2010, 11:02 PM
  3. Will Time Capsule/AirPort Extreme/AirPort Express work with any ethernet modem?
    By StevenH in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 3
    Last Post: 03-14-2008, 05:00 PM
  4. Comcast Internet, wireless network with Airport Extreme and Airport Express(es)
    By mtimberg in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 6
    Last Post: 05-24-2007, 12:52 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •